Yangın bölgesinde hasar ödemeleri yarından itibaren başlıyor

Tüm Türkiye'yi esir alan yangınla ilgili yapılan son dakika açıklamalarında Bakan Çavuşoğlu hasar tespiti yapılan vatandaşlarımızın kısmi ödemelerine başlanacağını duyururken Bakan Pakdemirli ise kredi borçlarının erteleneceğini açıkladı.

30 Temmuz 2021 Cuma 10:51
Yangın bölgesinde hasar ödemeleri yarından itibaren başlıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yangın hasar tespit çalışmalarına devam ettiklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

Tüm ihtiyaçları karşılayacağız, yaraları saracağız. Ağaçlarımızın yerine ağaçları dikeriz. Vatandaşlarımızın da tüm zararlarını gidereceğiz. Hasar tespiti yapılan vatandaşlarımıza kısmi ödemeleri yarından itibaren Ziraat Bankası ile başlatıyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımız 8.5 milyon TL aktardı, Aile Bakanlığımız 5 milyon TL, AFAD'ımız 5 milyon TL, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da 5 milyon TL aktardı.

18 bin aboneye elektrik verilemiyor şu anda. Bu mahallelerimize ve abonelerimize en hızlı şekilde elektrik verilmesi için çalışmaları sürdürüyoruz. Valiliğimiz bir hesap açacak. Milletimiz cömerttir, gerekli desteği her zaman yapar. Nakdi yardım yapmak isteyenler valiliğimiz ile temasa geçebilirler."

KREDİ BORÇLARI ERTELENECEK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Zarar gören vatandaşlarımızın Bağkur, SGK, ziraat, Tarım Kredi ve TARSİM borçlarının, kredi borçlarının ertelenmesini sağlıyor olacağız" dedi.

 

ayrıntılar geliyor...

 

KAYNAK: AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63