YSK Başkanı Sadi Güven'den önemli açıklamalar / CANLI

YSK Başkanı Sadi Güven açıklamalarda bulunuyor...

15 Mayıs 2019 Çarşamba 09:52
YSK Başkanı Sadi Güven'den önemli açıklamalar / CANLI

Sadi Güven'in açıklamalarından satır başları; 

 

 

Biz bugün itibariyle tüm siyasi partilerimizle; bizim seçmen kütüğünün siyasi partilerle bilgi paylaştığı sistem üzerinden paylaştık.

Vatandaşlarımız da bugün öğleden sonra kendileri sorgulayabilecekleri gibi; hangi sandıkta nerede oy kullanacaklarını görme imkanına sahip olacaklar.

Sadece sandık kurulları değişecek. Onun dışında bir değişiklik olmayacak. 31 Mart seçimlerindeki şartlarla seçime gidilecek.

Oy kullanamayacak kısıtlı seçmenlerle ilgili 5 gün önce 18 Haziran'da aynı listelerde, değişiklik yapmadan yanına oy kullanamaz işareti düşülecek.

Seçmen sayılarında değişiklik olmayacak, onlar silinmeyecek, sadece sistem 'oy kullanamaz' şerhini düşecek.

Bugüne kadar yapmış oldukları sorgulamada bulamazlar. Sistem şöyle işliyor. Türkiye'de kim seçmen ise; o an itibariyle seçmen listeleri yayınlanıyor. Kendini bulamayan vatandaşlarımız, adres değişikliği olup da İstanbul dışına giden, listeden düşen seçmenlerdir.

23 Haziran'da yapacağımız seçim, 31 Mart'takinin yenilenmesidir, tekrarıdır. 31 Mart'ta kim oy kullanma hakkına sahip idiyse, 23 Haziran'da aynı şahıslar oy kullanacaklardır.

Siyasi partilerle de biz bunu paylaştık. Siyasi partiler de 31 Mart listesi ve seçmen listesiyle karşılaştırma imkanına sahip olacaklar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63