Yunan Dışişleri'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Maraş ziyaretine tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nin 37'inci kuruluş yıl dönümü sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHO Genel Başkanı Devlet Bahçeli KKTC'ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret kapsamında bulunan Maraş gezisi de gerçekleştirecek olan Erdoğan ve Bahçeli'ye Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi. Atina, Erdoğan ve Bahçeli'nin ziyareti için "Eşi benzeri görülmemiş provokasyon" yorumunu yaptı.

15 Kasım 2020 Pazar 12:48
Yunan Dışişleri'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Maraş ziyaretine tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 37'inci yılı sebebiyle ülkede büyük çağlı törenler düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın davetlisi olarak programlara katılım sağlayacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, ziyareti sırasında Maraş'a da uğrayacak.

 

 

MARAŞ'A ÜST DÜZEY ZİYARET

Maraş'a yapılması planlanan bu gezi, yıllar sonra bölgeye yapılan ilk üst düzey ziyaret olacak. Bu durum Maraş'ın tamamıyla açılması yönündeki adımların en kuvvetlisi olurken, Atina yönetimini rahatsız etti.

 

 

Ziyaret Yunanistan'da depreme yol açtı. Yunan Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaparken üst düzey ziyareti, resmi bir ifadeyle eleştirdi.

"EŞİ BENZERİ GÖRÜŞMEMİŞ PROVOKASYON"

Yunan Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklamasında ziyaretin 'eşi görülmemiş bir provokasyon' olduğunu ileri sürdü, BM Güvenlik Konseyi'nin 550 ve 789 No'lu kararlarına tamamen aykırı olduğunu öne sürdü.

Açıklamanın sonunda Yunanistan'ın Kıbrıs sorununun BM Genel Sekreteri'nin gözetiminde adil, kalıcı; BM Güvenlik Konseyi'nin kararları ve AB muktesebatı çerçevesinde çözümü amacıyla müzakerelerin yeniden başlatılmasından yana olduğu savunuldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63