Yunanistan'dan papazlı provokasyon

ABD'nin Batı Trakya'daki Kaval yakınlarında tatbikat gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen tatbikata ilişkin servis edilen görüntülerde, askerlerin arasındaki papazlar dikkat çekti

24 Mayıs 2021 Pazartesi 17:16
Yunanistan'dan papazlı provokasyon

Yunanistan'ın Türkiye sınırında gerçekleştirdiği provokasyonlara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. ABD ve Yunan ordusunun, geçen hafta NATO operasyonları kapsamında Batı Trakya'daki Kavala yakınlarında gerçekleştirdiği tatbikata ilişkin görüntüler yayınlandı. Yayınlanan görüntülerdeki bir detay dikkatleri çekti.

PAPAZLI TATBİKAT

Resmi internet sitesinde yayınlanan fotoğraflarda, askerlerin arasında sınır hattı yakınlarında papazların bulunduğu gözlendi.

Gazetenin Yunanca versiyonunda 'ABD Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ı seçiyor' manşeti tercih edilirken, İngilizce edisyonunda ise 'ABD ve Yunanistan askeri iş birliğini artırıyor' denildi.

ABD'DEN SINIR HATTINA 4 YENİ ÜS

Yunan medyasından bir gazete, ABD'ye dört ayrı üs daha verileceğini ve Yunanistan Savunma Bakanlığı'nın Pentagon'a seçim yapması için 22 seçenek sunacağını yazdı.

Öne çıkan ilk yer, batıdaki Andravida hava üssü. Son aylarda Yunanistan'ın uluslararası hava tatbikatlarına ev sahipliği yapan Andravida'dan, ABD'ye ait F-15 ve F-16 savaş uçakları ile KC-135 tanker uçakları da havalandı.Girit Adası'ndaki Suda Üssü'nde konuşlanan ABD özel kuvvetler askerleri için yedek üs olarak ise kuzeydeki Selanik yakınlarında bulunan Rentina öne çıkıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63