İstanbul ve çok sayıda ilde şiddetli kar yağışı! Meteoroloji'den son dakika uyarısı

Genel

Meteoroloji'den gelen son dakika haberine göre yurdun büyük bir kesiminde etkili olması beklenen soğuk havanın etkisiyle İstanbul dahil bir çok ilde yeni bir kar yağışı dalgasının etkisi altına girilecek.

Günlerdir yapılan son dakika hava durumu uyarılarının ardından artık geri sayım başlarken İstanbul dahil çok sayıda ilimiz beyaz örtüyle kaplanacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve AKOM'dan konuyla ilgili peş peşe açıklamalar geliyor.

Hava sıcaklıklarının bugün iç ve doğu kesimlerde artacağı, ancak Cumartesi günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

İstanbulluların uzun bir süredir hasret kaldığı kar yağışı nihayet geliyor. Cuma günü sağanak yağışların etkili olması beklenen kentte akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve gece saatlerinden itibaren ise kar yağışıyla güne merhaba denilecek. Sıcaklıklar cumartesi günü eksi 1 dereceye kadar düşecek. Pazar günü ise kar yağışının en yoğun görüleceği gün olması bekleniyor.

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), cuma günü akşam saatlerinden itibaren önümüzdeki bir hafta boyunca etkili olması beklenen dondurucu soğuk ve yağışlı hava nedeni ile sıcaklıkların 0 derece ve altında seyredeceği, beraberinde yer yer kuvvetli kar yağışı, buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceği yönünde uyarıda bulunurken, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.