Pensilvanya Valisi'nden açıklama: Bu bir darbe girişimi!

Genel

Pensilvanya Valisi Wolf, başkent Washington'da göstericilerin Kongre binasına girmesini "darbe girişimi" olarak nitelendirdi. Wolf, ABD'nin adil ve özgür bir seçim yaptığını ve sonucun belli olduğunu belirterek, Cumhuriyetçilere şiddeti durdurma çağrısında bulundu.

ABD'de gerilim dolu saatler yaşanıyor. Pensilvanya Valisi Tom Wolf, başkent Washington'da göstericilerin Kongre binasına girmesini 'darbe girişimi' olarak nitelendirdi.

''BUGÜN WASHİNGTON'DA GÖRDÜKLERİMİZ BİR DARBE GİRİŞİMİDİR''

Wolf, ABD'de 3 Kasım 2020'de yapılan seçimlerin sonuçlarının resmileştirileceği Kongre oturumunu protesto eden göstericilerin barikatları aşarak Kongre binasına girmesiyle ilgili Twitter üzerinden açıklama yaptı.

"Bugün gördüklerimiz demokrasi değil, darbe girişimi." ifadesini kullanan Wolf, ABD'nin adil ve özgür bir seçim yaptığını ve sonucun belli olduğunu belirterek, Cumhuriyetçilere şiddeti durdurma çağrısında bulundu.

What we're seeing today is not democracy—it's an attempted coup.

We had a free and fair election. The results were clear.

Republicans from Pres. Trump to PA legislative leaders need to stop the disinformation and tell their supporters the truth before there's further violence.

— Governor Tom Wolf (@GovernorTomWolf) January 6, 2021

 

Abone Ol
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.