Teröristlerden hesap zamanı! Tüm Türkiye tek yürek

Genel

TSK, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK'ya yönelik Pençe Kılıç Harekatı'nı başlattı. Tüm Türkiye tek yürek oldu, siyasilerden de destek mesajları geldi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" yapıldığını açıkladı. 

Hesap zamanı!
Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor! pic.twitter.com/pnEbFDkOF7

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) November 19, 2022

Bakanlıktan, gece saatlerinde gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edilmiştir."

ERDOĞAN HAREKAT EMRİNİ VERDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere yönelik "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nın emrini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan harekata ilişkin bilgi aldı.

Pençe-Kılıç harekatında 89 hedef imha edildi!

Sınır ötesi hava harekatı dünya basınında: Türkiye misilleme yaptı

Uzmanlar Pençe Kılıç Hava Harekatı'nı değerlendirdi: 160 km içeriye girmişler!

Harekata tüm Türkiye destek verdi. Siyasilerden yapılan destek açıklamaları şöyle:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Hainlere bedel ödetmeye devam edeceğiz.

Ansızın geceyi aydınlatıp gündüze çeviren Türk Silahlı Kuvvetlerimiz hainlerden bir bir hesap soruyor.
Hainlere bedel ödetmeye devam edeceğiz.

Rabbim kahraman Mehmetçiğimizi korusun ve muzaffer eylesin! #PençeKılıç

— Fuat Oktay (@fuatoktay) November 20, 2022

Meclis Başkanı Mustafa Şentop: Hiç kimse unutmasın ki; tarihimizin her bir sayfası, 'vatan uğruna bin can feda' kararlılığımızı kanıtlayarak yazılmıştır.

Dualarımız ve yüreğimiz şanlı ordumuzla...
Cenab-ı Hak, mazluma kanat geren Mehmetçiğimizin yolunu açık etsin, ordumuzu muzaffer kılsın.

Hiç kimse unutmasın ki; tarihimizin her bir sayfası, 'vatan uğruna bin can feda' kararlılığımızı kanıtlayarak yazılmıştır.#PençeKılıç https://t.co/OaQ7vv4hkC

— Mustafa Şentop (@MustafaSentop) November 20, 2022

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Gece geç saatlerde başlayan sınır ötesi harekât için Türk ordusuna başarılar diliyorum. Askerlerimizin ayağına taş değmesin. İnşallah her şey bizim öngördüğümüz gibi milletimizin hissiyatına uygun olarak gelişir. Zorlu bir süreçtir, Allah kolaylık kılsın.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Teröre nerede olursa olsun bedel ödetmeye devam ediyoruz. Pençe Kılıç Hava Harekatı ile bir kere daha gösteriyoruz; ülkemize göz dikenler en ağır bedelleri ödeyecekler.

Teröre nerede olursa olsun bedel ödetmeye devam ediyoruz.
PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI ile bir kere daha gösteriyoruz; ülkemize göz dikenler en ağır bedelleri ödeyecekler. #pencekılıchavaharekati #PenceKılıc #PençeKılıç pic.twitter.com/KsAVjoHUYQ

— Ömer Çelik (@omerrcelik) November 20, 2022

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Rabbimiz ordumuzu muzaffer eyle…

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Dün gece başlayan ve başarıyla icra edilen Pençe-Kılıç Harekatı’yla, teröristlere ait hedefler imha edildi. Terörün ve teröre hamilik yapanların Türkiye'yi istikrarsızlaştırma çabalarını boşa çıkarmaya, terörü kaynağında yok etmeye devam edeceğiz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.