6'lı masada bir parti daha adayını duyurdu! Ortalık karışacak

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için geri sayım devam ederken adaylık bilmecesinin tavan yaptığı 6'lı masada bir parti daha desteklediği adayını açıkladı.

23 Ocak 2023 Pazartesi 13:00
6'lı masada bir parti daha adayını duyurdu! Ortalık karışacak

Türkiye, seçimler için geri sayıma başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihinin 14 Mayıs'a çekileceğini ve bu kararı 10 Mart'ta alacağını açıklarken, gözler 6'lı masaya çevrildi.

MANSUR YAVAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINA DESTEK
Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı henüz belirsizliğini korurken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın dün yaptığı açıklama gündem yarattı. Ankara'da, 10 parkın temel atma ve açılış töreninde konuşan Yavaş, törende bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ima ederek "İnşallah bu parkın açılışına Cumhurbaşkanı olarak teşrif edersiniz" ifadelerini kullandı.

Böylelikle adaylık için ismi geçenlerden olan Yavaş, tartışmalara noktayı koyarak Kılıçdaroğlu'nun önünü açmış oldu.

KILIÇDAROĞLU'NA BİR DESTEK DAHA
Yavaş'ın açıklamalarının etkisi sürerken, 6'lı masadan da çok konuşulacak bir çıkış geldi. Masadaki liderlerden olan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP liderinin adaylığına destek verdi.

Adaylıktan vazgeçmiyor! İmamoğlu son hamlesini yaptıAdaylıktan vazgeçmiyor! İmamoğlu son hamlesini yaptı

CHP kesin bir dille reddetmişti, Kılıçdaroğlu açıklama yaptı: Bizim açımızdan sorun yokCHP kesin bir dille reddetmişti, Kılıçdaroğlu açıklama yaptı: Bizim açımızdan sorun yok

GÜLTEKİN UYSAL: KAZANACAK ADAY!
Cumhuriyet'e konuşan DP lideri Uysal, "Kılıçdaroğlu’nun kazanacak aday olduğunu düşünüyorum. Adaylık için ana muhalefet lideri olması hüviyetiyle bundan daha tabii, doğal ne olabilir ki. Geçmişte olduğu gibi ikinci Ekmeleddin vakasının yaşanmasını kimse beklemesin." dedi.

"DAHA ERKENE ALINMALI"
Adayın bir an önce açıklanması gerektiğini vurgulayan Uysal, açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye seçim psikolojisine Sayın Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile öngörülenden erken girdi. Bence artık adaylık da dahil olmak üzere bu karar alma süreçleri daha erkene alınmalı diye düşünüyorum. "

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63