8 maddede İmamoğlu'nun hataları! Dikkat çeken sözler: Bunu düşünemedi!

Son günlerde muhalefet kanadında tepkilerle gündeme gelen CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, muhalif sanat dünyasından tutun spor dünyasına kadar birçok kesim tarafından eleştirilir hale geldi.

09 Mayıs 2022 Pazartesi 18:15
8 maddede İmamoğlu'nun hataları!  Dikkat çeken sözler: Bunu düşünemedi!

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan, kaleme aldığı yazısında son günlerde yaptığı hamleler ile tartışmaların odak noktası haline gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun peş peşe yaptığı hataları sıraladı. 

İmamoğlu, Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı seçilen Uğur Dündar'ı bordo-mavi kravatla ziyaret etmiş ve Özkan Sümer'in hayatını anlatan bir kitap hediye etmişti. 

İmamoğlu'nun taktığı bordo-mavi kravatı ve hediye ettiği kitap sosyal medyada gündeme otururken Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, söz konusu ziyaretle ilgili çok sert açıklamalarda bulunmuştu.

Daha sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir grup gazeteciyle birlikte Karadeniz turuna çıktı. İmamoğlu'nun Karadeniz turuna katılan gazeteciler arasında Nagehan Alçı'nın da yer alması muhalefet kanadında büyük rahatsızlığa neden oldu.

Ekrem İmamoğlu'na yandaşlığıyla bilinen Fazıl Say, Atilla Taş, Levent Üzümcü ve Şahan Gökbakar gibi ünlü isimler bile duruma isyan etti.

Art arda yaşanan bu gelişmelerin ardından Ahmet Hakan yazısında İmamoğlu hakkında "Çabuk havaya girdi. İstanbul’a odaklanamadı. "Sen cumhurbaşkanı olacak adamsın, İstanbul neymiş" türü gazlamalara geldi." ifadelerini kullandı.

İşte Ahmet Hakan'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hatalarını sıraladığı yazısından ilgili bölüm:

OBJEKTİF BİR BAKIŞLA İMAMOĞLU’NUN HATALARI

- Kendisine açılan krediyi sonsuz zannetti. Bu kredinin bir limiti olabileceğini düşünemedi.

*

- Taraftarlarının sosyal medyadan etkilenen kişiler olduğunu unuttu. Taraftarlarındaki eleştirellik potansiyelini fark edemedi.



*

- Seçimi kazanarak tabii ki bir hikâye yazmıştı. Ancak İstanbul’a hizmete ağırlık vermeden bu hikâyeyi tamamlayamayacağını anlayamadı.

*

- Çabuk havaya girdi. İstanbul’a odaklanamadı. "Sen cumhurbaşkanı olacak adamsın, İstanbul neymiş" türü gazlamalara geldi.

*

- Erdoğan'a özendi. Erdoğan gibi yapmaya çalıştı. Erdoğan üslubu kullanmaya kalkıştı. Özgün bir şahsiyet geliştiremedi.

*

- Adaylık hırsını fazla belli etti. Topun ayağına gelmesini beklemedi. Adaylık dilekçesi verir gibi Karadeniz gezisine çıktı.

*

- Taraftarlarının hep savunmada kalmasına neden oldu. Sık sık çok tartışmalı olayların odağında yer aldı.

*

- Demokratlığında, herkesi kucaklama arzusunda, nezaketinde... Hepsinde bir içselleştirememe sorunu yaşadı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63