+90'dan fuhuş işçiliğine teşvik yayını

Alman DW öncülüğünde İngiliz BBC, Fransız France 24 ve ABD'li Voice of America ortaklığında kurulan +90 adlı Youtube kanalında, fuhşa teşvik edici bir video paylaşıldı. Video her kesimden büyük tepki çekti.

24 Haziran 2022 Cuma 14:00
+90'dan fuhuş işçiliğine teşvik yayını

Alman DW öncülüğünde İngiliz BBC, Fransız France 24 ve ABD'li Voice of America ortaklığında kurulan +90 adlı Youtube kanalında, önceki gün paylaşılan ve genç kızları fuhşa teşvik eden video büyük tepki çekti. Videoda fuhuş, kısa yoldan para kazanma yöntemi olarak övülürken; LGBT ve uyuşturucu kullanımı da özendiriliyor.

+90 Youtube kanalı, 8 Nisan'da yayınlanan videoyu önceki akşam yeniden paylaştı. Ahlaksızlığın pohpohlandığı video; sosyal medyada her kesimden tepki aldı.

"HAFTADA 4 SAAT ÇALIŞIP ÇOK PARA KAZANIYORUM"

Videoda konuşan sözde uzmanlar, "fuhuş işçiliği" adı altında ahlaksızlığın yasal olmasını talep etti, hukuksal haklar getirilmesini ve emeklilik yaşlarıyla ilgili düzenleme yapılmasını istedi.

Fuhşu normalleştiren bir başka şahıs da "Üniversite bitirdim, sanatçı oldum. Onlarda o kadar becerikli değilim gibi geliyor bana. Şimdi haftada 50 saat çalışıp benim kazandığım parayı kazanamıyor insanlar. Ben 4 saat çalışıyorum günde" ifadelerini kullandı.

ALMAN EDİSYONUNDA TAM TERSİ ALGI VAR

Alman haber ajansı Deutsche Welle'nın (DW) Almanca edisyonunda ise; durum tam tersi.

2018'de DW tarafından hazırlanan haberde; fuhuş yapan kadınların dövüldüğü, süründürüldüğü, kötü muamele gördüğü hatta kiralarını dahi ödeyemediği anlatılırken; konu Türkiye olunca ahlaksızlık "Yasemin işini severek yapıyor, pek hızlı para kazanıyor" tarzı cümlelerle özendirilmeye çalışıldı.

+90 AYRIMCILIĞIN VE AHLAKSIZLIĞIN PROPAGANDASINI YAPIYOR

ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya devlet televizyonları tarafından finanse edilen YouTube kanalında 2019'dan beri pek çok video yayınlandı. Videolarda LGBT propagandası yapıldığı, hem etnik köken üzerinden hem de ahlaksızlık üzerinden içeriklerin üretildiği ve topluma empoze edilmeye çalışıldığı görüldü.

"Trans erkek olmak, "Aşkın cinsiyeti yok", "Trans kadın olmak", "Lezbiyen olmak", "Direk dansı nedir?" başlıklı videolarda gençlik ahlaksızlığa; "Burası Türkiye", "Yurt dışında okumak", "Dubai'ye yerleşmek" gibi videolarla gençlerin yurtdışına gitmesi teşvik edildi. "Türkiye'de Ermeni olmak", "Türkiye'de kekeme olmak" tarzı içeriklerle de toplumsal farklılıklar üzerinden ayrıştırıcı bir dil kullanıldı.

Kanalda zaman zaman, Türkiye karşıtı siyasi içeriklerin de olduğu görüldü.

TCK'YA GÖRE SUÇ

Avukat Ayşenaz Çimen, fuhşun özendirilmesinin TCK 227/2'ye suç olduğunu söyledi:

"Hızlı para kazanmak için bunun algısını yapmak da neyin nesi? Fuhşa teşvik etme suçunu (TCK 227/2) işliyorsunuz."

PEKİ TCK 227/2'DE NE DENİYOR?

1-) Çocuğu fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran, bu maksatla tedarik eden veya barındıran ya da çocuğun fuhşuna aracılık eden kişi, dört yıldan on yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu suçun işlenişine yönelik hazırlık hareketleri de tamamlanmış suç gibi cezalandırılır.

2-) Bir kimseyi fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran ya da fuhuş için aracılık eden veya yer temin eden kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis ve üç bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Fuhşa sürüklenen kişinin kazancından yararlanılarak kısmen veya tamamen geçimin sağlanması, fuhşa teşvik sayılır.

3-) Kolaylaştırmak veya fuhşa aracılık etmek amacıyla hazırlanmış görüntü, yazı ve sözleri içeren ürünleri veren, dağıtan veya yayan kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis ve iki yüz günden iki bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

4-) Cebir veya tehdit kullanarak, hile ile ya da çaresizliğinden yararlanarak bir kimseyi fuhşa sevk eden veya fuhuş yapmasını sağlayan kişi hakkında yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarısından iki katına kadar artırılır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63