ABD'den Türkiye'ye için skandal uyarılar peş peşe

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Kovid-19 salgını nedeniyle yaptığı Türkiye'ye seyahat uyarısını en üst seviyeye çıkartırken, Dışişleri ise, "Terör örgütleri Türkiye'de saldırı planlıyor" yaygarasını kopartarak uyarı yayımladı.

18 Ağustos 2021 Çarşamba 10:41
ABD'den Türkiye'ye için skandal uyarılar peş peşe

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC), aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 4 ülkeyi "Seviye 4: Covid-19 Çok Yüksek" ülke listesine eklemesinin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı da, terör örgütlerinin Türkiye'de saldırı planladığı gerekçesini de öne sürerek "Seviye 4: Seyahat Etmeyin" uyarısı yaptı.

Amerikan vatandaşlarını yüksek Covid-19 riskli ülkeleri ziyaret etmemeleri konusunda uyaran ABD yönetiminden, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu toplam 4 ülkeyi yüksek Covid-19 riskli ülkeler listesine ekleme açıklaması geldi.

CDC, TÜRKİYE'Yİ LİSTEYE ALDI

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden (CDC) yapılan açıklamada, CDC tarafından düzenli olarak revize edilen seyahat tavsiyeleri listesinde Türkiye ve Karadağ'ın şu anda turistler için en yüksek Covid-19 riskli destinasyonlar arasında yer aldığı kaydedildi.

Türkiye ile birlikte Dominik, Jersey ve Karadağ'ı "Seviye 4: Covid-19 çok yüksek" listesine ekleyen CDC’nin kılavuzunda, "Seviye 4 Covid-19 çok yüksek" uyarısını taşıyan ülkelere vatandaşların seyahat etmekten kaçınmaları vurgulanırken, listede yer alan ülkelere seyahat etmesi gereken tüm vatandaşların öncelikle Covid-19'a karşı tamamen aşılanması gerektiği tavsiyesine yer verildi.

ABD DIŞİŞLERİNDEN "SEYAHAT ETMEYİN" UYARISI

ABD Dışişleri Bakanlığı da, Türkiye'de artan Covid-19 vaka sayısı nedeniyle Türkiye'ye seyahat edilmemesi konusunda uyardı. CDC'nin duyurusuna paralel olarak yapılan yazılı açıklamada, artan Covid-19 vakaları ve terör olayları gerekçe gösterilerek, Türkiye'nin "Seviye 4: Seyahat Etmeyin" listesine eklendiği belirtildi. Açıklamada, "Covid-19 nedeniyle Türkiye'ye seyahat etmeyin. Terörizm ve keyfi gözaltılar nedeniyle Türkiye'ye seyahat ederken daha dikkatli olun. Bazı bölgelerde risk arttı. Seyahat Uyarısının tamamını okuyun" ifadeleri kullanıldı.

CDC'nin açıklamasına işaret ederek, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu CDC uyarısına dahil ülkelerde vakalarda büyük bir artış yaşandığını aktaran Bakanlık, bu ülkeleri ziyarette Covid-19'a karşı tamamen aşılanmış olmaya dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti. ABD Dışişleri Bakanlığı, "CDC, Covid-19 nedeniyle Türkiye için 4. Düzey Seyahat Sağlık Bildirimi yayınladı ve bu, ülkede çok yüksek düzeyde Covid-19 olduğunu gösteriyor. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onaylı bir Covid-19 aşısı ile tam olarak aşılandıysanız, Covid-19'a yakalanma ve ciddi semptomlar geliştirme riskiniz daha düşük olabilir. Herhangi bir uluslararası seyahati planlamadan önce, lütfen CDC'nin tam aşılı ve aşısız yolcular için özel önerilerini gözden geçirin" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ TÜRKİYE'DE SALDIRI PLANLIYOR"

Ayrıca, terör örgütlerinin Türkiye'de saldırılar planladığını ve bu saldırıların beklenmedik anda yaşanabileceğini ileri sürerek, ABD vatandaşlarına uyarıda bulunan Bakanlık, "Terör örgütleri Türkiye'de olası saldırılar planlamaya devam ediyor. Teröristler, turistik yerleri, ulaşım merkezlerini, pazarları ve alışveriş merkezlerini, yerel yönetim tesislerini, otelleri, kulüpleri, restoranları, ibadet alanlarını, parkları, büyük spor ve kültürel etkinlikleri, eğitim kurumlarını, havaalanlarını, kamu alanlarını ve diğer yerleri hedef alarak, çok az uyarıda bulunarak veya hiç uyarı vermeden saldırabilirler" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63