ABD'li eski yetkili: Türkiye, savunma sanayi konusunda bağımsız olmak istiyor

Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği nokta hakkında yorumlarda bulunan Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı eski yetkilisi Rich Outzen, "Bugün Türkiye kendi ihtiyaçlarının %70'ini üretiyor." dedi.

22 Haziran 2022 Çarşamba 03:15
ABD'li eski yetkili: Türkiye, savunma sanayi konusunda bağımsız olmak istiyor

Türkiye son yıllarda savunma sanayisinde attığı adımlarla dünyada etkin bir konuma geldi.

Havada, karada ve denizde üretilen milli ve yerli savunma sanayi ürünlerimiz terörle mücadelede ve savaşlarda rol oynamaya başlarken küresel çapta en yetkili kişiler de bu durumu görmezden gelemiyor.

"TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİSİNDE BAĞIMSIZ OLMAK İSTİYOR"

Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığı eski yetkilisi Rich Outzen Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği noktaya değinerek, "Türkiye, Savunma Sanayi konusunda bağımsız olmak istiyor. Biz/ABD ise müşteri arıyoruz ve sistemleri satmak istiyoruz. Bu durum da çelişki oluşturuyor. Bugün Türkiye kendi ihtiyaçlarının %70'ini üretiyor." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YE SATIŞLAR KONGRE TARAFINDAN ENGELLENEBİLİYOR"

Türkiye'nin ABD'den satın almak istediği savunma sanayi ürünlerinin engellendiğini belirten Outzen, "ABD satışlarında kongre rolü var ve biraz sıkıntılı olabiliyor. Türkiye'ye satışlar kongre tarafından engellenebiliyor. Ama durum tamamen ümitsiz değil, bazı konularda hala işbirliği yürütebiliriz." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63