ABD'li muhabir: PKK'lı yöneticiler dışarı çıkamıyor

Son Dakika Haberi: Irak'ın kuzeyinde saldırı endişesi yaşayan PKK'lı örgüt yöneticileri, Türk SİHA'larından korktuğu için mağaralardan dışarı çıkamıyor.

31 Aralık 2021 Cuma 17:00
ABD'li muhabir: PKK'lı yöneticiler dışarı çıkamıyor

Son Dakika Haberi: Türkiye, yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.

Suriye'nin kuzeyini terörden arındıran Türk ordusu, Irak'ın kuzeyinde yuvalanan teröristlere göz açtırmamak için havadan ve karadan operasyonlara devam ediyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve TSK kuvvetlerinin düzenlediği operasyonlar kapsamında, İHA ve SİHA'lar havadan gözetleme ve nokta atışı harekatlar gerçekleştiriyor.

PKK'NIN SÖZDE YÖNETİCİLERİ ZORDA

ABD merkezli PBS News'in muhabiri Simona Foltyn da Irak'ın kuzeyine giderek terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerin içine düştüğü durumu aktardı.

"PKK LİDERLERİ İHA VE SİHA'LARDAN SAKLANIYOR"

Bölgede Türk İHA'larının sürekli gözetleme yaptığına dikkat çeken Foltyn, "PKK'nın izniyle Kandil'e geldik ve bölgede çekim yaptık. Fakat PKK'nın tüm üst düzey yöneticileri İHA'lar nedeniyle saklanıyordu. PKK sözcüsü bile görüş vermek için bizle buluşamadı" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63