Abdülkadir Selvi köşesinde yazdı: Optimar'dan dikkat çeken anket

Optimar'ın 2 bin 507 kişi arasında gerçekleştirdiği anketi Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi kaleme aldı. Serlvi, Türkiye'de seçimler ve gündemle ilgili konuların sorulduğu ankette dikkat çekici detaylara değindi.

24 Kasım 2021 Çarşamba 21:40
Abdülkadir Selvi köşesinde yazdı: Optimar'dan dikkat çeken anket

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Hilmi Daşdemir'in başkanı olduğu Optimar Araştırma Şirketi'nin anketine ilişkin önemli değerlendirmeler kaleme aldı. 

2 bin 507 denek üzerinde yapılan ankete ilişkin yorumlarda bulunan Selvi, anket sonuçlarından çıkan ekonomi ve seçimlerle ilgili yorumlarda bulundu.

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ SORUNU

Ankette sorulan sorulardan birinin Türkiye'nin en önemli sorunu olduğunu belirten Selvi, bu konuda verilen yanıtların arasında ekonomi, işsizlik ve kovid-19 pandemisinin olduğunu belirtti. Ankete katılanların yüzde 20'sinin ekonominin düzeleceğine ve önümüzdeki günlerde daha iyiye gideceği cevabını verdiğini belirten Selvi, eğitimin de Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olarak görüldüğünü ifade etti.

SORUNU HANGİ PARTİ ÇÖZER

Ankette deneklere yöneltilen "Türkiye'nin sorunlarının hangi parti tarafından çözülebileceği" sorusunun yanıtında çoğunlukta AK Parti cevabının çıktığını belirten Selvi, onu CHP'nin takip ettiğini, MHP, İyi Parti ve HDP'nin de listede bulunduğunu ifade etti.

EN BEĞENİLEN SİYASETÇİ

Selvi ankete katılanlara, "en beğendiğiniz siyasetçi kimdir" sorusunun yöneltildiğini ifade ederken sonuçların, yüzde 25.7 Erdoğan, yüzde 13.3’le Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu yüzde 8.7, Selahattin Demirtaş yüzde 8.0, yüzde 6.4’le Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 5.3, yüzde 5.0’le Devlet Bahçeli, Abdullah Gül yüzde 1.6 ve 1.8’le Ali Babacan yer aldığı belirtildi.

PARTİLERİN OY ORANI

Ankette partilere yönelik Kararsızlar dağıtıldığı takdirde AK Parti’nin oy oranı yüzde 37.5 çıkarken onu yüzde 25.3’le CHP takip ediyor. İYİ Parti yüzde 10.2’yle üçüncü sırada gelirken HDP yüzde 10.1’le dördüncü sırada geldi. MHP yüzde 10 seviyesini koruyor. DEVA Partisi de ankette 1.3’le altıncı sırada çıktı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Optimar'ın anketinde "Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verirsiniz" diye sorulduğunda, ankete katılanların yüzde 26’sı Erdoğan derken, onu yüzde 14.2’yle Mansur Yavaş takip ediyor. Selahattin Demirtaş yüzde 8.7’yle üçüncü sırada gelirken Ekrem İmamoğlu ise yüzde 8.5’le dördüncü sırada yer aldı.  Beşinci sırada yüzde 6.4’le Meral Akşener gelirken kararsızlar yüzde 5.5’le Kılıçdaroğlu’nun önünde yer aldı. Adaylık konusunun gündemde olduğu Kemal Kılıçdaroğlu ise ankette yedinci sırada geldi. Onu 4.3’le Bahçeli takip etti.

ERDOĞAN-KILIÇDAROĞLU SORUSU

Cumhurbaşkanlığı seçiminde son tura Erdoğan ile Kılıçdaroğlu kaldığı takdirde kime oy verirsiniz sorusuna, ankete katılanların yüzde 35.4’ü Erdoğan yanıtını verirken Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı yüzde 33.9 oldu. Kararsızların oranı ise en yüksek seviyesi olan yüzde 30.6’ya ulaştı.

Erdoğan ile İmamoğlu sorulduğunda ise ankete katılanların yüzde 41.3’ü Erdoğan derken İmamoğlu diyenlerin oranı 34.2 oldu. Kararsızların oranı ise 24.5’e geriledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısındaki en yüksek oranı ise Mansur Yavaş yakaladı. Ankete katılanların yüzde 41.3’ü Erdoğan derken Mansur Yavaş diyenler yüzde 39.3’e çıktı. Kararsızların oranı ise en düşük seviye olan yüzde 19.4’e geriledi.

KAYNAK: HÜRRİYET

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63