Açıklama geldi: Dünyanın en ucuzu Türkiye'de! Fiyatlar yüzünden tüm inşaatlar durdurulmuştu!

Müteahhitlerin çimento fiyatlarındaki yüksekliği boykot ederek çalışmaları 24 Eylül'e kadar durdurması sonrası Çimentocular, dünyanın en ucuz ve maliyeti en yüksek çimentosunun Türkiye’de üretildiğini açıkladı.

15 Eylül 2021 Çarşamba 10:34
Açıklama geldi: Dünyanın en ucuzu Türkiye'de! Fiyatlar yüzünden tüm inşaatlar durdurulmuştu!

TürkÇimento Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, İMKON tarafından çimento fiyatlarındaki artış gerekçe gösterilerek başlatılan iş durdurma eyleminde çimento sektörüne haksızlık edildiğini söyledi.

DÜNYANIN EN UCUZU TÜRKİYE'DE

Maliyet artışlarına dikkat çeken Yücelik, ağır şartlar altında 4 yıldır üretim yaparken ezildiklerini belirterek, dünyanın en ucuz ve maliyeti en yüksek çimentosunun Türkiye’de üretildiğini ifade etti.

İnşaat sektörünün bir süredir en önemli gündem maddesi olan çimento fiyatları tartışmasında sular durulmuyor.

Fiyatlarda fahiş artış olduğunu iddia eden müteahhitler, 9 Eylül itibarıyla inşaatlarda boykot kararını uygulamaya başlamıştı.

Müteahhitlerin boykot kararını ilk açıkladığı günlerde Ticaret Bakanlığı da konuya sessiz kalamamış, çimento ihracatına yönelik kısıtlama getirmişti.

Çimentocular ise kısıtlama kararını tepkiyle karşılamış, Türkçimento CEO'su Volkan Bozay, ihracat kısıtlamasının ulusal ticari menfaatleri riske attığını ifade etmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63