Açılış var hizmet yok... Dudullu-Bostancı metrosu yarım yamalak

CHP'li İmamoğlu'nun 6'lı masa paydaşlarıyla birlikte açılışını yaptığı Bostancı-Dudullu metrosunun tam olarak bitmediği, birçok durağında eksiklikler olduğu, çoğu asansörün kullanılamadığı tespit edldi.

08 Ocak 2023 Pazar 19:00
Açılış var hizmet yok... Dudullu-Bostancı metrosu yarım yamalak
  • Haber7 - ÖZEL

Projelendirme, ihale, temel atma ve inşa süreçleri tamamen AK Parti dönemine ait olan Dudullu-Bostancı metrosunu 4 senede ancak bitiren CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye yönetiminin bunu da tam olarak yapamadığı ortaya çıktı. 6 Ocak 2023'te açılışı yapılan M8 Dudullu-Bostancı metrosunun açılışa hazır olmadan faaliyete sokulduğu belirlendi.

Metro duraklarındaki bazı asansörlerin yerinde yeller eserken, birçok giriş-çıkış bölümünün kapalı olduğu görüldü. Bazı duraklar ise hala şantiye sahası gibi.

Kadir Topbaş'ın başkanlık döneminde, 2017'de yapımına başlanan ve 2019 yılına kadar %70'i bitirilen M8 Dudullu-Bostancı metrosunun kalan %30'luk bölümünü 4 yılda ancak inşa edebilen CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun açılış şovu fiyaskoyla sonuçlandı.



ASANSÖR KUYUSU VAR, ASANSÖR YOK

Dudullu istasyonundaki asansörün henüz yapılmadığı ve inşaat halinde beklediği öğrenildi.

Dudullu-Bostancı metrosunun henüz tam olarak bitirilemeden açılışının yapıldığı ortaya çıktı.

Asansör boşluğu ciddi risk oluştururken, içi sadece tuğla örülü olan bölümün etrafı dubalarla çevrilmiş durumda.

ETRAF MEZBELELİK GİBİ

M8 Dudullu-Bostancı metrosunun Modoko/Keyap durağında imalat çalışmalarının tamamlanmadığı belirlendi.

Modoko/Keyap durağındaki bir asansöre ulaşım mümkün değil.

 

Bostancı Dudullu metrosunun Kozyatağı durağının bazı girişlerinin açılmadığı, uyarı levhalarının ise elle hazırlandığı bildirildi.

Kozyatağı durağındaki yürüyen merdivenlerin de henüz bitmediği kayıtlara geçti. Yürüyen merdivenleri kullanmak isteyen vatandaşlar, henüz bitirilmemiş çalışma manzarasıyla karşı karşıya kaldı.

Ayrıca Dudullu-Bostancı metrosu açılışının yapıldığı ilk gün arızalandı. 1 saati aşkın süre hiçbir metro seferi yapılamadı. Açılışa hazır olmadan açılan metro istasyonlarında İstanbullular saatlerce metro bekledi.

İşte o görüntüler:

 

İmamoğlu yine AK Parti projelerini açtı… 3’ü de önceki dönemin eseriİmamoğlu yine AK Parti projelerini açtı… 3’ü de önceki dönemin eseri

Muhalefet liderlerini şaşırtan teknoloji: Metroda fıkra gibi diyalog!Muhalefet liderlerini şaşırtan teknoloji: Metroda fıkra gibi diyalog!

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63