AK Parti harekete geçiyor! İYİ Parti ve MHP ile görüşecek! Bir parti talebi reddetti

Başkan Erdoğan, teklif için tüm partilere çağrıda bulunmuştu. AK Parti, başörtüsüne anayasal güvence teklifine destek için MHP ve İyi Parti ile görüşecek. HDP AK Parti'nin randevu talebini reddetti.

09 Ocak 2023 Pazartesi 18:15
AK Parti harekete geçiyor! İYİ Parti ve MHP ile görüşecek! Bir parti talebi reddetti

AK Parti, anayasanın din ve vicdan hürriyetini düzenleyen 24'üncü maddesi ile ailenin korunmasını ve çocuk haklarını düzenleyen 41'inci maddesinde değişiklik öngören kanun teklifini muhalefete götürmeye hazırlanıyor. AK Parti yönetimi bugün sabah saatlerinde, CHP, İYİ Parti ve HDP gruplarından randevu istedi.

AK Parti, teklifin 400'ün üzerinde oyla referandumsuz kabul edilmesi amacıyla muhalefetin desteğini arayacak.

Başkan Erdoğan'dan siyasi partilere mesaj: Meclis'imizden geçeceğini ümit ediyoruzBaşkan Erdoğan'dan siyasi partilere mesaj: Meclis'imizden geçeceğini ümit ediyoruz

İlk tur görüşme, başörtüsüne anayasal güvence getiren teklifin hazırlanma aşamasında yapıldı.

İKİNCİ KEZ MUHALEFETİN KAPISINI ÇALACAK

AK Partili kurmaylar, komisyon görüşmelerinden önce ikinci kez muhalefetin kapısını çalacak.

HDP TALEBİ REDDETTİ

Randevu talebine HDP’den ise olumsuz yanıt geldi. Gerekçe olarak da Anayasa Mahkemesi’nin HDP ile ilgili aldığı ‘Hazine yardımının bloke edilmesi” kararı gösterildi.

TARİH BELLİ OLDU

AK Parti, ilk olarak 11 Ocak Çarşamba günü MHP ile bir araya gelecek. Daha sonra İyi Parti ile görüşecek.



İYİ PARTİ KARARINI DUYURMUŞTU

İyi Parti daha önce, başörtüsüne anayasal güvence teklifine evet diyeceğini açıklamıştı.

ERDOĞAN ÇAĞRI YAPMIŞTI

Başörtüsüne yönelik Anayasa değişikliği teklifiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söylemişti;

Meclis'e sunduğumuz Anayasa değişikliği teklifi ile inşallah kadınlarımızın kılık kıyafet özgürlüğünü garanti altına alacak, aile kurumunu, sapkın akımların sinsi saldırıları karşısında daha muhkem hale getireceğiz. Kimin demokrasi ve özgürlüklerden, kimin de faşizm ve yasaklardan yana olduğunu gösterecek bu tarihi düzenlemenin 400'ün üzerinde kabul oyuyla Meclis'imizden geçeceğini ümit ediyoruz. Milletimizin asırlık hayallerinin sembolü olan Türkiye vizyonumuzu inşa edene kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63