AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Başkent Kulisi'nde

AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtlıyor.

14 Kasım 2021 Pazar 13:16
AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Başkent Kulisi'nde

AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtlıyor. Yayman'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Başkent Kulisi benim için çok güzel bir program. Çocukluk hayallerimizden bir tanesi. 90'lı yıllardan beri siyasetin gündemi tayin eden programlardan birisi. Türkiye'deki en uzun soluklu programlardan bir tanesi olabilir. Benim için burada olmak mutluluk kaynağıdır. Kanal7 benim ocağım. Beni ilk defa televizyona çıkaran Kanal7 ve Ülke TV oldu. Benim üzerimde çok hakkı var, o yüzden çok teşekkür ediyorum. 

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ

(Twitter'ı kapatacak mısınız?) Yok öyle bir şey. Niye kapatalım. Twitter'ı da Facebook'u da Instagram'ı da TikTok'u da kapatmıyoruz. Biz yasaklarla savaşan bir partiyiz. 

Bizim talebimiz şu: 56, 51 sayısı sosyal medya yasası çıktı. Buna bağlı olarak bir yıl oldu, komisyon kuruldu. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu. Benzeri Avrupa'da da var. Avrupa standardı neyse biz de "fake" haberle ilgili bir düzenleme yapmak istiyoruz. Sosyal medyayla ilgili düzenleme yapıldı zaten Türkiye'de. 

Geçen hafta komisyonumuza Facebook ve Instagram'ın temsilcileri geldi. Çok verimli bir görüşme yaptık. Ben buna dijital diplomasi diyorum. Çok pozitif bir toplantı oldu. Ziyaret kalpleri yumuşatır diye güzel bir söz var. Bu ziyaret olumlu bir gelişme oldu. 

Sizin yayınınızda açıklamak isterim: Bizim yapacağımız düzenlemede asla yasak ve engel olmayacak. Sokağın bir talebi var. Sokak diyor ki: Yalan haber, nefret suçu, çocuk istismarı, kadın ticareti... Buralar maalesef olumsuzluklarla anılan mecralara dönüşmüş durumda. Sokağın sosyal ağları düzenleyin talebi var. İnsanların kişilik hakları ihlal ediliyor. 

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63