AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir: 560 bin üyemizle kapı kapı dolaşıyoruz!

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Kanal 7'de yayınlanan Başkent Kulisi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

03 Ekim 2021 Pazar 13:18
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir: 560 bin üyemizle kapı kapı dolaşıyoruz!

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Kanal 7'de Mehmet Acet'in sunumuyla ekrana gelen "Başkent Kulisi" programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ayşe Keşir'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

'Kadınlara Büyük Türkiye' projesi ile kadın erkek omuz omuza 84 milyon beraber olacak. Kadınlarla büyük Türkiye hayalimiz var.

Kırsal kalkınmayı önemsiyorum. Bu proje ile büyük bir enerji oluşturmayı hedefliyoruz. Kadınlarımızı projeden haberdar etmek için büyük bir çalışma yapıyoruz.

Hemen hemen her ilden yeni başvuru almaya başladık. Kurumlar temalarla çıkıyor. Temaları takip etmek gerekiyor. Kadınlar +10 puanla bu projelerde değerlendiriliyor. Gençlere de bir +10 daha geliyor. 

YARIM KALAN EĞİTİMLER İÇİN SEFERBERLİK

'Yarım Kalan Eğitimler için Seferberlik' projesi ile kız çocuklarının okutulması konusunda çalışmalar yapılıyor. 

Kadınların eğitim almasıyla istihdama katılmaları bir o kadar artıyor. Lise aşamasına gelip eğitimini tamamlayamamış kızlarımıza ulaşmak temel hedefimiz.

560 bin teşkilat üyemiz var. Kapı kapı dolaşıp çalışmalarımızı gönüllü bir şekilde sürdürüyoruz. Bu çalışma yerele bırakıldı, biz onlara nasıl eğitim alabileceklerini anlatıyoruz. Kadın Kolları teşkilatları ile organizasyonu düzenliyoruz. Yurt dışında yaşanan Türk vatandaşları ve Türk soylular da bu düzenlemeden yararlanıyor. Şu anda bakanlık bunu online olarak da düzenlemek için çalışmalar yapıyor. YÖS'le Türkiye'deki üniversitelere kabul de sağlanacak. 

Amacımız yurt dışındaki vatandaşlarımıza rehberlik hizmeti sağlamak, bir kapı açmak...

Siyasi parti olmamızın yanında aynı zamanda da bir sivil toplum örgütüyüz. Halka ulaşmayan politikadan nasıl oy alacaksınız? Siyaset insanın doğumuyla başlayan bir süreç. 

AK PARTİ KADIN KOLLARI'NIN TEMEL HEDEFİ NE?

Siyasetin sorumluluğu doğumla başlıyor. AK Parti hiç bir şeyi tesadüfen yapmıyor. 2002'deki seçim beyannamemizde kadına yönelik politikalar vardı. Bizim attığımız adımlar 2002'de başladı.

Bin 850 lira ağır engelli birey adına aileye veriliyor. Biz bunları 2002'de vadettik.   

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VE KADIN HAKLARI

Töre namus ve evlilik içi tecavüz suçu kapsamı İstanbul Sözleşmesi'nden önce gerçekleşti. Pek çok düzenlemeyi İstanbul Sözleşmesi'nden önce yaptık. 

Bu sözleşmeden çıkışın amacı sözleşmenin bazı maddelerin yorumlama biçiminden kaynaklandı. 

AK Parti Kadın Kolları olarak hem aileyi hem de kadını güçlendirmek için çalışıyoruz."

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63