AK Parti'den, randevu talebini reddeden HDP'ye ilk tepki

HDP'nin, anayasa değişikliği teklifi için randevu isteyen AK Parti ile görüşmeyi reddetmesinin ardından konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Siyasi malzemeye dönüştürmeyi tercih ettiler" dedi.

09 Ocak 2023 Pazartesi 19:00
AK Parti'den, randevu talebini reddeden HDP'ye ilk tepki

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, bugün yaptığı basın açıklamasında, partisi hakkındaki kapatma davası ve Hazine yardım hesaplarına "geçici blokaj konulması" nedeniyle AK Parti'ye randevu vermeme kararı aldıklarını duyurdu.

HDP, AK Parti'nin talebini reddettiHDP, AK Parti'nin talebini reddetti

T24'ten Eray Görgülü'ye konuşan AKP Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, bu kararın ardından, bu görüşmelerin "Türkiye için önemli bir adım" olduğunu, HDP seçmeninin de bu konuyu önemsediğini düşündüğünü belirterek, "Başörtüsü Türkiye'de siyasi parti ayrımı yapmaksızın bütün kadınların bir meselesidir. Hatta erkeklerin de bir meselesidir. Bu konuyu müzakere etmeyi anlamlı buluyorum. Ve onlar bunu bence bir tür siyasi malzemeye dönüştürmeyi tercih ettiler. Onların kararı böyle oldu" dedi.

Özlem Zengin ayrıca şunları ifade etti:

"Bu hafta için tüm grup başkanvekillerini aradım, Çarşamba günü için kendilerini ziyaret etmek istediğimizi söyledim, Sayın Mustafa Elitaş'la birlikte. Şu ana kadar sadece HDP'den dönüş oldu. Sayın Saruhan Oluç beni aradı ve Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararı gerekçe göstererek kabul edemeyeceklerini söyledi. Ben de kendisine bunun o konuyla hiçbir alakası olmadığını ifade ettim. Daha evvel bir HDP'li milletvekilinin milletvekilliği düştü. Anayasa Mahkemesi onların lehine karar verdi. Yani bir onların lehine karar verdiğinde kabul eden ama kendi aleyhine verdiğinde bunu reddeden, böyle bir şey olamaz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan hem bireyler hem kurumlar olarak yargı kararlarıyla bağlıyız. İtirazımız olabilir ama herkesin yargı kararlarının bu manada bağlayıcı olduğunu hatırlaması lazım."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63