AK Partili Demiröz'den, "İl sayısı 100'e çıkacak" haberine yalanlama

AK Partili Vedat Demiröz, Ahlat'ta yaptığı konuşmada kullandığı ifadelerin yanlış yansıtıldığını, Türkiye'de il sayısının 100'e çıkarılması halinde Ahlat'ın bunların yer arasında alacağına dair temennisini dile getirdiğini söyledi.

25 Haziran 2022 Cumartesi 20:45
AK Partili Demiröz'den,

Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen "Kültürel Etkileşim ve Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat'ta" etkinlikleri başladı.

Ahlat Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle 1071 Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinliklerde, Anadolu'ya ait yöresel el sanatları ve lezzetler ustalarca tanıtılıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Müslüman Türklerin Anadolu'ya kapılarının açıldığı en önemli yerlerden birinin Ahlat olduğunu söyledi.

"İL SAYISININ 100'E ÇIKACAĞI BİR ZAMANDA, AHLAT'IMIZI DA BU ŞEHİRLER ARASINA ALACAĞIZ"

Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden birinin Ahlat'ta inşa edildiğini anlatan Demiröz, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı'mızın verdiği kararla Türkiye'nin il sayısının 100'e çıkacağı bir zamanda, inşallah Ahlat'ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Son iki yılda salgının etkisinden, bütün dünya ülkeleri gibi bizler de etkilendik. Ama 20 yıldan beri bu ülkeyi dünya ülkesi haline getiren, dünyada söz sahibi yapan bir dünya liderimiz var. Onun etrafında kenetlenerek Türkiye bugün tam bağımsız bir ülke oldu. Sizler de izliyorsunuz, dış politikada dünyaya sesini duyuran, savaşan ülkeleri bir masaya oturtan, yeri geldiği zaman dünyanın 60 tane mağdur ülkesini yanına alan, onlara sahip çıkan lider bir ülke haline geldi. 2023'te zafer, ülkesini sevenlerin olacak."

"SÖZLERİM YANLIŞ YANSITILDI"

Demiröz'ün açıklamaları sonrası, medyada "İl sayısının 100'e çıkacağına yönelik" haberler yer aldı. Sosyal medyadan açıklama yapan Demiröz, açıklamalarının yanlış yansıtıldığını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63