AK Partili vekiller son durumu Haber7'ye aktardı

Deprem bölgesinde Haber7 ekibine açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik, enkazlardan gelen en ufak seslerin bile değerlendirildiğini arama kurtarma çalışmalarının çok titizlikle yürütüldüğünü söyledi.

08 Şubat 2023 Çarşamba 20:15
AK Partili vekiller son durumu Haber7'ye aktardı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 2 deprem Türkiye'de şu ana kadar 8 binden fazla insanın ölümüne 50 bine yakın da insanın yaralanmasına neden oldu. Ülkemizde 10 ilde büyük tahribata neden olan depremler sonrası, Türkiye adeta topyekün bir hareketle bölgeye koştu. Siyasetçilerden, bürokratlara, STK'lardan, vatandaşlara kadar binlerce insan bölgede kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
Hükümet üyeleri de tam kadro deprem bölgelerinde yer alıyor. AK Partili tüm milletvekilleri, bölgeyi il il, ilçe ilçe paylaşarak depremden etkilenen tüm bölgelerde vatandaşlarla birlikte hareket ediyor. Haber7 ekibi bölgedeki AK Partili vekillerle son durumu konuştu. Hatay'da bulunan AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ve Kemal Çelik, Haber7'ye açıklamalarda bulundu.

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse Türkiye'nin tarihte görülmemiş bir depremle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Maalesef çok geniş bir alanı etkiledi. Çok fazla sayıda evimiz yıkıldı. Canla başla zamana karşı, soğuğa karşı bir mücadele devam ediyor. Ama yollarda da görüyoruz iş makinasından gıda malzemesi taşıyan, yardım malzemesi taşıyan tırlardan zor ilerliyoruz. Bu milletimizin nasıl bir dayanışma ruhu ortaya koyduğunu gösteriyor. Devletimizin her kurumu iş başında. Arama kurtarma faaliyeti yürüten kurumlarımız da iş başında." dedi.

EN UFAK SES DEĞERLENDİRİLİYOR

Bölgedeki arama kurtarma ekiplerinin çok büyük bir dikkatle çalıştığını söyleyen Köse, en ufak sesin bile değerlendirildiğini belirtti. Antalya'dan iş makinalarıyla birlikte bölgeye geldiklerini ifade eden Köse, "Bir canı nasıl kurtarabiliriz, bir kişiye daha nasıl umut verebiliriz. Bu çalışmayı yürütüyoruz. Bir ses duyulduğu zaman araçlar duruyor ve zarar vermeden nasıl kardeşlerimiz vatandaşlarımız çıkarılır onun peşindeyiz. Allah yardımcımız olsun, çok zor bir durum. Ama devlet millet dayanışmasıyla inşallah üstesinden geleceğiz." açıklamasında bulundu.

Öğleden önce Adana'daki enkazlara baktıklarını belirten AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik ise bu depremin uzmanlar tarafından eşi benzeri görülmemiş bir deprem olarak nitelendirildiğini söyledi. Çelik "Düşünün ki bizim 10 ilimizi etkiliyor, 12 ülkeyi etkiliyor. Gerçekten önemli bir deprem bunu görmemiz lazım." dedi.

"ARAMA KURTARMA ÇALIŞANLARINA MİNNETTARIZ"

Devletin, STK'ların, gönüllülerin ve özel sektörün hep birlikte deprem bölgesinde olduğunu söyleyen Çelik, arama kurtarma çalışmalarında bulunanlara minnettar olduklarını ifade etti. Durumu istismar etmek isteyenlerin olduğunu sözlerine ekleyen Çelik, "Türkiye bizim ülkemiz. Acılarda da biriz, sevinçlerde de biriz, zaten milli duygu da bu demektir. Şu anda içimiz yanıyor ama bu artık bir gerçek. Bu gerçeği en iyi şekilde atlatacağız." şeklinde konuştu. 

KOMPLE BİR SEFERBERLİK VAR

Türk milletinin yardımlar konusunda çok organize olduğunu söyleyen Çelik, "Bizi çok arayanlar oluyor gelelim mi? Ne yapabiliriz diyen insanlar var. Zonguldak'taki maden işçileri bizim gitmemiz lazım oraya diyorlar. Hava kuvvetlerimiz onlara uçak ayarladı. Onlar da bölgelere intikal ettiler. Komple bir seferberlik var. Allah bu tür afetleri bir daha yaşatmasın. Ama şu var; Devletimize güveneceğiz, milletimize güveneceğiz, kendimize güveneceğiz, önce biziz yani. Başarıyla geçeceğimize inanıyorum." sözlerini sarf etti. 

Bölgede yiyecek ihtiyacının olduğunu ifade eden Çelik, Antalya'dan, Ankara'dan, İstanbul'dan tırların geldiğini yavaş yavaş her yere hakim olunduğunu söyledi. 

  Haber7-Gamze Türk-Ramazan Dengiz-Mutlu Şahin

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63