Alman Stern dergisinden tepki çekecek "Kundakçı Erdoğan" kapağı

The Economist'in ardından Alman Stern dergisi de Türkiye'de gerçekleşecek seçimle ilgili hazırladığı analizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak "Kundakçı Erdoğan (Erdogan Brandstifter)" manşetini attı.

26 Ocak 2023 Perşembe 11:00
Alman Stern dergisinden tepki çekecek

İngiliz The Economist dergisinin ardından şimdi de Alman Stern dergisi tepki çeken bir kapak ile okurlarının karşısına çıktı.

Alman dergisi, Türkiye'de gerçekleşecek seçimle ilgili hazırladığı analizde çirkin ifadeler kullandı.

"Kundakçı Erdoğan (Erdogan Brandstifter)" kapağı ile okurlarının karşısına çıkan Stern, "Erdoğan iktidarda kalabilmek için vicdansızca çatışmalar çıkarıyor: Kendi ülkesinde, Suriye'de ve ayrıca Almanya'da" başlıklı bir yazı yayımladı.

Söz konusu yazıda, "Putin ve Batı ile müzakere ediyor; NATO'yu küçümsüyor ve Suriye'de savaş başlatıyor" deniliyor.

Erdoğan'ın uluslararası sahnede boy gösterdiğini belirten Stern dergisi, "...ama evinde güç için amansızca savaşması gerekiyor" yorumunda bulunuyor.

"Erdoğan, Ukrayna'dan Suriye'ye birçok ipi elinde tutuyor ve gücünü kullanıyor" diyen Alman dergisi yazıda şu ifadelere yer veriyor:

"Erdoğan bir seçim yenilgisini kabul eder mi? Partisi ortağı MHP askeriye ve emniyet güçlerine öylesine yerleşmiş durumda ki kimi uzmanlar onun halkın aksi yöndeki tercihine rağmen iktidarda kalabileceğine dair spekülasyonlar yapıyor."

"TÜRKİYE DİKTATÖRLÜĞÜN EŞİĞİNDE"

İngiltere merkezli medya kuruluşu The Economist, geçen hafta yayınladığı kapağında, "Türkiye diktatörlüğün eşiğinde" manşetini atmış, Ay'ın içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın silüetini yerleştirmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63