Almanya'da koalisyon için ön anlaşma sağlandı

Almanya Maliye Bakanı ve seçimi kazanan Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Olaf Scholz, partisinin, Yeşiller ve Liberaller ile koalisyon hükümetini kurma konusunda ön anlaşmaya vardığını açıkladı.

15 Ekim 2021 Cuma 14:40
Almanya'da koalisyon için ön anlaşma sağlandı

Almanya'da 26 Eylül'de yapılan genel seçimin kazananı, oyların yüzde 25,7'sini alan Olaf Scholz liderliğindeki Sosyal Demokrat Parti (SPD) olmuştu.

Armin Laschet önderliğindeki Merkel'in partisi Hristiyan Birlik (CDU/CSU) 24,1 oy almıştı.

Annalena Baerbock'un başını çektiği Yeşiller Partisi (GRN) ise, son seçimlere göre büyük bir atılım yaparak yüzde 14,8 oy almayı başarmıştı.

Hür Demokrat Parti (FDP) yüzde 11,5 alırken, zamana zaman ırkçı söylemleriyle ön plana çıkan ve her kesimden tepki alan Almanya için Alternatif (AfD) Parti yüzde10,3'le seçimi beşinci sırada tamamlamıştı.

Almanya'da genel seçimi kazanan parti belli olduAlmanya'da genel seçimi kazanan parti belli oldu

3 PARTİ KOALİSYON KONUSUNDA ÖN ANLAŞMAYA VARDI

Almanya Maliye Bakanı ve seçimi kazanan Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Olaf Scholz, Almanya'da Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Liberaller'le ülkenin bir sonraki hükümetini kurmak için bir ön anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Merkez soldaki Sosyal Demokrat Parti'den Scholz, bir metin üzerinde anlaşıldığını belirtti ve bunun bir hükümetin kurulabileceğini açıkça gösteren çok iyi bir sonuç olduğunun altını çizdi.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63