Altılı masayı zora sokacak anket sonuçları açıklandı! Vatandaşlar her şeyin farkında

Areda Survey'in Aralık ayında gerçekleştirdiği anket çalışmasında altılı masaya ilişkin dikkat çeken sonuçlar çıktı.

14 Ocak 2023 Cumartesi 12:30
Altılı masayı zora sokacak anket sonuçları açıklandı! Vatandaşlar her şeyin farkında

Areda Survey Araştrma şirketinin 27-29 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirdiği anket sonuçlarına Haber7 ulaştı. Anket sonuçlarında Muhalefet bloğunun oluşturduğu altılı masaya ilişkin çarpıcı sonuçlar yer aldı. 

ADAYLIK KONUSUNDA CHP İLE İYİ PARTİ ARASINDA ÇATIŞMA VAR MI?

Areda Survey'in 26 ilde toplam 2000 kişiyle gerçekleştirdiği anket çalışmalarında son günlerde karşılıklı atışmaların alenen basına yansıdığı altılı masa ilişkileri soruldu. Ankete katılanlara sorulan "Sizce Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda CHP ile İYİ Parti arasında bir çatışma var mıdır?" sorusuna katılımcıların yüzde 64,3'ü evet, yüzde 35,7'si ise hayır cevabını verdi. Çıkan sonuçlara göre vatandaşların büyük bir kısmının CHP ile İYİ Parti arasında bir çatışma olduğu yönünde fikir beyan ettiği anlaşıldı.

AKŞENER CHP'NİN İÇİŞLERİNE KARIŞIYOR MU?

Ankette sorulan diğer bir soru da son günlerin en çok tartışılan konularından biri olan 'İçişleri' meselesi oldu. Saraçhane'de yaşanan olayların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “partiler birbirlerinin içişlerine karışmamalıdır” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. Katılımcılara "Sizce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’nin içişlerine karışıyor mu?" sorusu yöneltildi. Ankette çıkan sonuçlarda soruya cevap verenlerin yüzde 63'ünün 'Evet' diyerek Akşener'in CHP'nin içişlerine karıştığını düşündüğü ortaya çıktı. Katılımcıların yüzde 37'si ise bu soruya 'Hayır' şeklinde cevap verdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63