Altın fiyatları yükselecek mi? 18 Ekim 2021 güncel altın yorumları

Son dakika haberi: Uluslararası piyasalarda ons altın 1750 dolar ile 1800 dolar arasında seyrederken iç piyasada gram altın dolardan aldığı destekle 527 liradan alıcı buluyor. Piyasaların hareketli olduğu bugünler yatırımcılar ise altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor... İşte uzmanların son dakika güncel altın yorumları...

18 Ekim 2021 Pazartesi 14:14
Altın fiyatları yükselecek mi? 18 Ekim 2021 güncel altın yorumları

Altın fiyatlarında son dakika yorumları: İç piyasada dolar kurundaki yükselişle beraber rekor tazeleyen altın fiyatları Fed'in faiz indirimi sinyali, tahvil alımlarını azaltması beklentisiyle baskı altına girdi.

Tüm ekonomilerin merakla beklediği Fed'in adımlarını altın fiyatları için de kritik öneme sahip. Ons altın geçtiğimiz hafta 1800 dolar olan psikolojik sınırı aşsa da tekrar 1768 dolar seviyesine geri çekildi.

18 EKİM 2021 ALTIN YORUMLARI

Uzmanlara göre, ABD dolarının önemli para birimleri karşısında zayıflaması altının düşmesini sağlayacak ve ons fiyatı 1740 dolar seviyelerine çekebilir.

ALTIN İVME KAYBETTİ

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, “Ons altın geçtiğimiz hafta 1800$ sınırına doğru yükselmesine karşın bu seviyeyi aşamadığı görülüyor. Enflasyonda geçici değil, kalıcı yükseliş beklentisi, tahvil faizlerini etkiliyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi yeniden %1,60 seviyesinin üzerine yükselirken, Dolar endeksinin de 94,00 puan üzerinde seyrettiği görülüyor. Ons altın açısından baskılayıcı bir durum olması sebebiyle altın ivme kaybetmeye başladı. Ons altın için bugün ABD verileri ve Fed üyelerinin konuşmaları takip edilebilir. Özellikle, bu hafta üyelerden gelecek açıklamalar altın içinde önemli olabilir. Aynı zamanda, tahvil ve doların seyri de altın için izlenecekler arasında. Ons altında 1761$ - 1748$ - 1735$ destek noktaları olarak izlenebilir. Yukarıda 1776$ - 1788$ ve 1800$ direnç noktaları olarak karşımıza çıkıyor” denildi.

Son dakika: Altın fiyatlarında dolar ve Fed etkisi

ALTIN DÜZELTME HAREKETİNDE 1790 DOLAR DİRENÇ NOKTASI

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan forex bülteninde, “Ons Altın Başladığı Yerde” başlığı ile şu analiz yapıldı:

Geçtiğimiz haftanın son işlem günü, EURUSD paritesi 1.16’nın üzerinde kalamadı ve 1,1597 seviyesinden kapandı. USDTRY 9,2594 gibi rekor bir seviyeden günü ve haftayı tamamladı. Türk Lirasındaki zayıflık yeni haftada da devam ediyor. Ons altın ise önceki günkü çıkışının tamamını geri vererek yaklaşık 30 dolarlık düşüşle 1767 dolar düzeyinden günü sonlandırdı. Gün içinde açıklanan verilere göre ABD’de perakende satışlar beklentilerden iyi gelerek %0,7 artış kaydetti. Bununla birlikte Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi beklentilerin altında kalarak 71,4 olarak açıklandı. Alıcılı seyrini devam ettirebilecek olan EURUSD paritesinde 1,1605 üzerindeki yükselişlerde 1,1627 direnci gündeme gelebilir. Paritenin 1,1574 seviyesi aşağısında tutunması durumunda ise 1,1555 seviyesi destek noktası olarak karşımıza çıkabilir. Günü artıda sonlandıran Dolar/TL kurunun 9,2950 üzerindeki fiyatlamalarında Dolar lehine işlemlerin kuvvetlenmesi beklenebilir. Bu durumda 9,3303 seviyesi test edilebilir. Aksi yöndeki fiyatlamalarda ise kurda 9,1987 ve 9,1378 seviyelerine kadar geri çekilmeler olabilir. Teknik olarak incelendiğinde, değerli metalde satışların yoğunlaşması durumunda 1757 ve 1745 seviyeleri destek oluşturabilir. Olası düzeltme hareketlerinde ise 1771 ve 1790 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir.

Uzmanlardan güncel altın yorumları: Enflasyon beklentileri artıyor ve böyle oldukça faiz hareketinin yukarı olması altın hareketini yavaşlatıyor ya da aşağı çekiyor.


ALTINDA SATIŞ FIRSATI OLACAK

Vakıf Yatırım teknik bülteninde de,
“Değerli metaller, dolar endeksi ve tahvil faizlerindeki yükselişin etkisiyle son dönemde zayıf seyrederken, zaman zaman gelen tepki alımlarına rağmen zayıflığın süreceğini düşünüyoruz. 1.850 üzerinde fiyatlamalar görmediğimiz sürece yükselişlerin satış fırsatı olacağı kanaatindeyiz. Ons altında 1.800 kısa vadede önemli direnç bölgesi olarak öne çıkıyor. 1.800 üzerinde kapanışlar görmemiz halinde 1.830 bölgesine doğru tepkinin devamını görebiliriz. 1.765-1.745 ve 1.720 ise aşağıda destek olarak izlenmelidir. Ons gümüşte destek bölgesinden başlayan tepki çabası takip ediliyor. Alçalan trendin direnç bölgesini test eden gümüşte 23.40 üzerinde kalıcılık ilk aşamada sağlanamadı. Bu bölgeyi direnç olarak izlemeye devam edeceğiz. 23.00 ve 22.00 ise aşağıda önemli destek seviyeleri olarak takip edilmelidir” diye  belirtiliyor.

Rekor seviyeye çıkan dolar altın fiyatlarını da yukarı taşıdı.

ALTININ HAREKETİNİ BU GELİŞMELER YAVAŞLATIYOR
Enver Erkan – Tera Yatırım Başekonomisti

Altın yatırımcısı, enflasyonist baskılar arasında teşvik görünümünü tartıyor. Bununla birlikte Hazine getirilerinin toparlanmasıyla altın hareketinin frenaj etkisine uğradığını görebiliriz. ABD 10 yıllıklarının yüzde 1,60'a yükseldiğini görüyoruz. Covid-19 pandemisiyle hayata getirilen teşvik önlemlerinin geri çekilmesiyle alakalı olarak, Merkez bankaları üzerindeki baskı, enflasyonist etkilerin ağırlıkta olmasıyla piyasa oynaklığına neden olabilir. 

Altının fiyatlayacağı olgular arasında, yüksek finansal piyasa oynaklığı riskinden kaçınma ve ABD tahvil faizlerinin hareketine tepki gibi faktörler bulunmaktadır. Yüksek ve kalıcı enflasyon konusundaki endişeler artarken, teşvikler konusunda daha fazla gazın köklenmemesi gerektiği görüşü ağırlık kazanıyor. Tapering masada, enflasyon beklentileri artıyor ve böyle oldukça faiz hareketinin yukarı olması altın hareketini yavaşlatıyor ya da aşağı çekiyor. Fiziki altın varlıklarının, etkileneceği faktörler faiz ekseninde yoğunlaşmakla beraber, artacak piyasa oynaklığı önemli bir rotasyon getirebilir. Bu durum da geleneksel varlıklar arasında ve etrafında yeni düzeltme hareketleri görülmesine neden olabilir ki, getiri arayışı bitcoin dahil her türlü alternatifin değerlendirilmesine neden olacaktır.

BİTCOİN REKOR KIRDI

Kripto para birimi Bitcoin, 62 bin dolara kadar çıkarak nisan ayından bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı.

BORSA'DA SON DURUM

Küresel piyasalar haftaya satıcılı başlarken, geçen hafta negatif ayrışan Borsa İstanbul'da da kur baskısı sürüyor. BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,24 değer kazanarak 1.412,93 puana yükseldi.

18 EKİM GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram altın: 525 TL
Çeyrek altın: 864 TL
Altın ons: 1762
Cumhuriyet altını: 3442 TL
Bilezik: 478 TL

 

 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63