Altının yükseliş ateşini Biden söndürdü! Yatırımcılar şok oldu...

Altın, doların değerinin azalması ile yükselişe geçmişken, Polonya'ya atılan füze ile ilgili ABD Başkanı Biden'dan gelen yorum yükselişi sınırladı.

16 Kasım 2022 Çarşamba 12:45
Altının yükseliş ateşini Biden söndürdü! Yatırımcılar şok oldu...

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artış hızımı keseceği beklentileri ile düşen dolara karşı güçlenerek artmıştı.

Altın fiyatları, bugün dolardaki değer kazancıyla üç ayın zirvesinden geriledi.

POLONYA'DAKİ FÜZE SALDIRISI PİYASALARI ETKİLEDİ

Değerli metal, bir önceki seansta NATO üyesi Polonya’nın çarşamba günü Ukrayna sınırı yakınlarında iki kişinin ölümüne neden olan patlamaya Rus yapımı bir roketin neden olma ihtimalini gündeme getirmesiyle yükselmişti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın artan jeopolitik gerilim riskini sınırlayan açıklamalar yapmasıyla ise altın geriledi. Altın, ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya ile Batı arasındaki jeopolitik gerilimde ciddi bir yükseliş riskini sınırladığı görülmesi sonrası doların güçlenmesine tepki olarak düştü.

ALTININ ONS FİYATI GERİLEYEREK 1.773 DOLAR OLDU

Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,4 gerileyerek 1.771,17 dolar seviyesinde kadar indi. Altının ons fiyatı şu arda 1.773 dolarda.  ABD altın vadeli kontratları ise yüzde 0,1 düşüşle 1.774,6 dolardan işlem gördü.

Yurt içinde serbest piyasada altın fiyatları

Gram altın: 1.061 lira

Çeyrek altın: 1.753 lira

Cumhuriyet altını: 7 bin 144 lira

Tam altın: 7 bin 14 lira

Yarım altın: 3 bin 507 lira

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63