Anatoliy Antonov: ABD ile direkt askeri çatışmaya girebiliriz

Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov, Ukrayna'ya silah yardımına tepki göstererek "Bunun en büyük nükleer güçler arasında öngörülemeyen sonuçlara gebe bir direkt askeri çatışmaya giden yol olduğu anlaşılmıyor olamaz" dedi.

18 Haziran 2022 Cumartesi 17:45
Anatoliy Antonov: ABD ile direkt askeri çatışmaya girebiliriz

2021'de Ukrayna'ya 650 milyon dolardan fazla askeri yardım sağlayan ve 40 milyar dolarlık yeni yardım paketini açıklayan ABD, Kiev’e silah göndermeyi sürdürüyor.

Joe Biden'dan Zelensky'e: Beni dinleseydi böyle olmazdıJoe Biden'dan Zelensky'e: Beni dinleseydi böyle olmazdı

Biden, Ukrayna'ya 40 milyar dolarlık yardım kararını imzaladıBiden, Ukrayna'ya 40 milyar dolarlık yardım kararını imzaladı

"RUSYA İLE ABD ARASINDA ÇATIŞMAYA YOL AÇABİLİR"

Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov, Ukrayna'ya silah yardımının Rusya ile ABD arasında çatışmaya yol açabileceği uyarısında bulundu.

Newsweek dergisi için bir yazı kaleme alan Antonov, "ABD'lilerin dar görüşlülüğü mevcut koşullarda da tezahür ediyor. Rusya'ya stratejik bir yenilgi yaşatma arzusunu kapılan ABD'li elitler, Kiev rejimine silah pompalayarak gerilimin tırmanmasına yönelik bahsi artırıyor. Bunun en büyük nükleer güçler arasında öngörülemeyen sonuçlara gebe bir direkt askeri çatışmaya giden yol olduğu anlaşılmıyor olamaz" dedi.

Ukrayna'da kaybolan silahlar: 'Mini 11 Eylül' yaşanabilirUkrayna'da kaybolan silahlar: 'Mini 11 Eylül' yaşanabilir

İngiltere Başbakanı Johnson'dan Ukrayna'ya 'ölümcül yardım' sözü İngiltere Başbakanı Johnson'dan Ukrayna'ya "ölümcül yardım" sözü

" WASHINGTON KENDİ AYAĞINA SIKMAYA HAZIR"

ABD'nin Rusya'yı yaptırımlar yardımıyla 'boğma' planlarının da çalışmadığını kaydeden Antonov, "Düşüncesizce kısıtlama uygulanması, sadece ABD ekonomisindeki durumu derinleştiriyor. Yani Washington, Rusya karşıtı hararet içinde kendi ayağına sıkmaya hazır. Bu çok saçma görünüyor" ifadelerini kullandı.

Son dakika... Ukrayna-Rusya müzakereleri yeniden başlayabilirSon dakika... Ukrayna-Rusya müzakereleri yeniden başlayabilir

Boris Johnson'dan Zelenskiy’e 'savaşın denklemini değiştirecek' öneriBoris Johnson'dan Zelenskiy’e "savaşın denklemini değiştirecek" öneri

"UKRAYNA'YI NAZİLERDEN ARINDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Antonov, ABD'nin çabalarının Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin özel askeri harekatta verilen Donbass sakinlerinin korunmasına ve Ukrayna'nın Nazilerden arındırılmasına, silahsızlandırılmasına ilişkin görevleri yerine getirme kararlılığını hiçbir şekilde etkilemeyeceğini vurguladı.

ABD'yi Rusya'yı bozguna uğratma sanrılarıyla kendini kandırmayı bırakma çağrısı da yapan Rus elçi, Moskova'yla pragmatik ilişkiler geliştirmenin alternatifi bulunmadığının altını çizdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63