Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Ekonomik büyümeyi bir silah olarak kullanabiliriz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret ile ilgili olarak, "Ücret enflasyonun reel ücretleri gerileten etkisini ortadan kaldıracak şekilde olacak" açıklamasında bulundu.

11 Kasım 2022 Cuma 10:45
Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Ekonomik büyümeyi bir silah olarak kullanabiliriz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Bütçe sunumunda yaptığı açıklamalarda, "Talebin üzerinde bir büyümeyi gerçekleştirdiğimiz zaman enflasyona karşı ekonomik büyümeyi bir silah olarak kullanabiliriz. Asgari ücretin, 5500 lira olmasının nedeni enflasyona karşı duyarlı olduğumuzu göstermek içindi. Asgari ücreti belirlemede enflasyon etkisini geriletecek bir uygulama gerçekleştireceğiz. Aralık ayının ilk haftasında komisyonu toplayacağız. Tüm emekçiler enflasyon karşısında korunacak" dedi.

BAKAN BİLGİN'DEN EYT AÇIKLAMASI

Bakan Bilgin, "Kıdem tazminatları için TİSK'le görüştüm, Oda temsilcileriyle de görüşeceğiz. Emeklilik şartlarının yerine getirilmesine ilişkin kategoriler oluşturuldu. Aynı anda yüzbinlerce kişi emekli olacak. Takvimi Meclis belirler." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda teknik çalışmanın tamamlandığını söyledi. Bakan Bilgin, sosyal taraflarla görüşmelerin ardından teklifin aralık ayının ilk haftasında TBMM'ye sunulacağını ifade etti.

İşverenlerden EYT çağrısı: İki formül gündemdeİşverenlerden EYT çağrısı: İki formül gündemde

TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in sorularını cevaplayan Bakan Bilgin özetle şunları söyledi:

MECLİS YOLUNDA: EYT ile ilgili teknik çalışmayı tamamladık. Konuyu sosyal taraflarıyla da görüştükten ve taleplerini aldıktan sonra nihai şeklini vereceğiz. Muhtemelen aralık ayının ilk haftasında Meclis'e sunacağız.

KIDEM TAZMİNATI MASADA: Önceki gün TİSK ile görüştüm. Oda temsilcileriyle de görüşeceğim. Çünkü teklif yasalaştığı anda yüz binlerce kişi aynı anda emekli olacak. Bu işçilerin kıdem tazminatları var. Kıdem tazminatlarını işveren ödüyor. Bu konuda onların taleplerini alacağım.

KATEGORİLER OLUŞTURULDU: EYT'de emeklilik şartlarının yerine getirilmesine ilişkin kategoriler oluşturuldu. Teklifimizi aralık ayının ilk haftasında TBMM'ye sunacağız. Bu konudaki takvimi Meclis belirler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63