Bakan Bozdağ açıkladı: Başörtüsü teklifini pazartesi günü sunacağız

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: “Başörtüsüne ilişkin teklifi Pazartesi günü Cumhurbaşkanımıza sunacağız”

06 Ekim 2022 Perşembe 15:00
Bakan Bozdağ açıkladı: Başörtüsü teklifini pazartesi günü sunacağız

AK Parti başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği için çalışmalara başladı. Adalet Bakanı Bozdağ başkanlığında AK Parti'nin hukukçu kurmayları toplantı yaptı.

TEKLİF PAZARTESİ GÜNÜ SUNULACAK

Toplantının ardından Bakan Bozdağ, "Başörtüsüne ilişkin teklifi Pazartesi günü Cumhurbaşkanımıza sunacağız. CHP’nin teklifi yanlış, sorunu yeni krize dönüştürüyor" dedi. 

ERDOĞAN TALİMATI VERDİ HAREKETE GEÇİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü konusunda anayasa değişikliği sinyalini vermesinin ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, değişiklik teklifi taslağı hazırlıklarına başlayacaklarını duyurmuştu. 

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise “Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında verdiği talimatı aldık. Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında CHP’nin ‘başörtüsü’ teklifine yanıt verdi. Erdoğan, “Kanun teklifi diye Meclis’e sundukları metin, sorunu hem tüm boyutlarıyla kucaklamaktan, hem de arzu edilen şekilde çözmekten çok uzaktır. Gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63