Bakan Çavuşoğlu açıklamalarda bulunuyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İsrail'le diplomatik temsil düzeyimizin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık" açıklamasını yaptı.

23 Haziran 2022 Perşembe 16:30
Bakan Çavuşoğlu açıklamalarda bulunuyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrailli Mevkidaşı Yair Lapid ile ortak basın toplantısı düzenliyor.

Bakan Çavuşoğlu, İsrail ile diplomatik temsil düzeyinin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

İsrail'e taze meyve ihracatı için tarım bakanlıklarımız temaslarını sürdürüyor. 

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki orman yangınlarına İsrail'in gösterdiği ilgi ve desteğe teşekkür ederiz. KKTC'deki yangının söndürülmesi için İsrail 2 uçak gönderme kararı aldı. Teşekkür ediyoruz. Bugün de Türkiye'de ihtiyaç var mı diye sordular. Orman bakanlığımıza sorup döneceğiz ama bu tekliflerine teşekkür ediyorum.

Sivil havacılık alanındaki istişareler 4 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Denizcilik istişarelerine en kısa zamanda başlamak istiyoruz.

Ülkemizde İsrail vatandaşlarına yönelik terör tehdidi konusunda Sayın Lapid ile yakın temas halindeydik. Kurumlarımız arasında istihbarat paylaşımı gerçekleşti. Güvenlik kurumlarımız yakın işbirliği içinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu tür olayların ülkemiz içinde yaşanmasına hiçbir şekilde izin veremeyiz.

Filistin meselesi gündemimizdeydi. Bu konudaki beklentilerimizi ve hassasiyetimizi İsrail tarafı gayet iyi şekilde biliyor. Özellikle iki devletli çözüm ve barış umutlarının zarar görmemesi için herkesin dikkatli adım atması gerekiyor. Barış umutlarına zarar verecek ek adımlardan kaçınılması gerektiğini söylüyoruz.

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63