Bakan Nebati'den ek bütçe teklifi açıklaması

Ek bütçe teklifiyle ilgili konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "İlk 5 ayda gelir gerçekleşmelerimiz bütçe hedefimizin yüzde 73’ünü aştı" dedi. Nebati, ek vergi getirilmeyeceğini söyledi ve enflasyonun kısa sürede düşeceğini açıkladı.

28 Haziran 2022 Salı 19:15
Bakan Nebati'den ek bütçe teklifi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ek bütçe teklifiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Ek Bütçe Kanun Teklifimizi, gelir tahminlerimizle uyumlu ve kamu maliyesinde dengeyi koruyan bir anlayışla hazırladık. Bütçe gelirlerimiz, ekonomik aktivitedeki genele yayılmış canlı görünüme bağlı olarak çok güçlü bir performans göstermektedir" dedi. 

Nebati, "İlk 5 ayda gelir gerçekleşmelerimiz bütçe hedefimizin yüzde 73’ünü aştı" ifadelerini kullandı.

Ek bütçenin detaylarına ilişkin de konuşan Nebati, "Hazırladığımız Ek Bütçe ile genel bütçe gelirlerinde net 1 trilyon 81 milyar lira ilave gelir öngörüyoruz. Bu ilave gelirin 927,7 milyar lirası vergi gelirlerinden, 152,9 milyar lirası vergi dışı gelirlerden oluşmaktadır" diye konuştu. 

"EK VERGİ GETİRMEYECEĞİZ"

Ek vergiler gelmeyeceğini de açıklayan Nebati, enflasyonla mücadele konusunda şu mesajları verdi: 

"Ekonomimiz güçlenerek devam ediyor. Çarşıya, pazara ek vergi getirmeyeceğiz. 

Enflasyonun olumsuz etkilerinin farkındayız. Enflasyonla mücadele konusunda gerekli tecrübe ve donanıma sahibiz, mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz ve enflasyonu kısa süre içerisinde düşürmeyi yine biz başaracağız. 

Bu süreçte vatandaşlarımızın fiyat artışlarından daha az etkilenmesi için azami çabayı gösteriyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63