Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'nun müdahale iddiasına yalanlama

Bakan Nebati dün akşam katıldığı TV programında Kemal Kılıçdaroğlu’nun 20 Aralık akşamı yaşanan olaylar hakkındaki iddialarını yalanladı.

30 Aralık 2021 Perşembe 15:30
Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'nun müdahale iddiasına yalanlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Aralık’ta açıkladığı yeni ekonomi modeli sonrası Dolar/TL kurunda yaşanan ani düşüş sonrası Kemal Kılıçdaroğlu asılsız iddialarda bulunmuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcileriyle kahvaltı sohbetinde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlarken ekonomide yaşanan son gelişmelerle ilgili yine algı yolunu seçti.

Kılıçdaroğlu, gazetecilere verdiği demeçte rezervlerin 20 Aralık pazartesi gecesi 3,6 milyar dolar, 21 Aralık günü ise 3,4 milyar dolar olmak üzere 7 milyar dolar azaldığını ve ayrıca kamu bankalarıyla bu rakamın 20 milyar doları bulduğunu öne sürmüştü.

BAKAN NEBATİ: HİÇBİR ŞEKİLDE MÜDAHALEDE BULUNULMADI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün akşam katıldığı televizyon programında Kılıçdaroğlu’nun bu iddialarını şu şekilde yalanladı; "Kim ne derse desin hiç kimse müdahalede bulunmadı, ne Merkez Bankası ne dolaylı yoldan. O gece dolaylı dolaysız hiçbir şekilde müdahalede bulunulmadı. İnternet sitelerinin çoğu kilitlendi, enteresan bir şey oldu gerçekten insanlar dövizlerini bozmak için ellerinden gelen gayreti gösterdi. Peki döviz 3 ayda geldiği performansı bir gecede nasıl kaybediyor? Çok basit, köpüğü üflerseniz dağılır ve küçük rakamlarla. Bir tanesi çıkmış çok akıllı ya, 40 milyar dolarla yaptı diyor. Ya 40 milyar doları ver bize. Bir tanesi de 7 milyar dolarla yaptı diyor, çok böyle bir şey. O kadar sığ bir piyasa ki, tamamen insan psikolojisi" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63