Bakan Nebati'den konut fiyatlarında fırsatçılık yapanlara sert mesaj!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den konut fiyatlarını artıran fırsatçılara sosyal medya hesabı üzerinden sert mesaj verdi. Bakan Nebati fırsatçılara karşı "İlgili adımları atacağız, asla müsamaha göstermeyeceğiz." mesajını verdi.

10 Mayıs 2022 Salı 22:00
Bakan Nebati'den konut fiyatlarında fırsatçılık yapanlara sert mesaj!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Konut Finansman Projesi'nin ardından fırsatçılar konut fiyatlarını bir anda yükseltti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı konut alımına yönelik düşük faizli kredi paketinin ardından, fiyat artırımına gidenlerle ilgili sosyal medyadan sert bir açıklama yayımladı.

Vatandaşların yükselen konut fiyatlarına tepki göstermesinin ardından hükümetten konuya ilişkin ilk adım geldi.

Bakan Nebati'nin açıklamaları şu şekilde:

 

"Konut Finansmanı Projesi'nin temel amacı uygun maliyetle ev sahibi olma avantajının yanı sıra vatandaşlarımızı konut fiyatlarındaki dalgalanmalardan korumaktır.

Yine aynı şekilde, vatandaşlarımızın konut fiyatlarındaki artışlardan etkilenmemeleri için KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarına 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmaları kaydıyla belirli bir kaynak ayrılmıştır.

Tüm bu çabalara rağmen, bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği "fahiş" artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz.

Kararlılıkla ifade etmek isterim ki fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz. "

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63