Bali'de bomba tartışma! Çin Devlet Başkanı Cinping, Kanada Başbakanı Trudeau'yu azarladı

G20 zirvesinde gergin anlar yaşandı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, zirvenin gerçekleştiği salonda karşılaştığı Kanada Başbakanı Justin Trudeau'yu, daha önce yaptıkları toplantıyı tahrif ederek basına sızdırmakla suçladı.

16 Kasım 2022 Çarşamba 21:00
Bali'de bomba tartışma! Çin Devlet Başkanı Cinping, Kanada Başbakanı Trudeau'yu azarladı

Kameraya yansıyan tartışma, Endonezya'nın Bali kentinde, her iki liderin de G20 zirvesine katıldığı salonda gerçekleşti.

"SÖZLERİMİ ÇARPITTIN" DİYEREK AZARLADI

Zirvenin yapıldığı alanda karşılaştığı Kanada Başbakanı Justin Trudeau'yu azarlayan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Trudeau'yu ikili görüşmenin ana konusunu değiştirerek medyaya sızdırmakla suçladı.

Şi, Trudeau'ya tercümanı aracılığıyla "Tartıştığımız her şey gazeteye sızdırıldı, bu uygun değil, biz işleri böyle yapmıyoruz​. Raporlama sistemimizde medya yok" dedi.

Sözlerine devam eden Şi, "Konuşmanın tamamı bu şekilde değildi. Eğer samimiyetiniz varsa..." ifadelerini kullandı.

KANADA BAŞBAKANI: AYNI FİKİRDE OLMAYABİLİRİZ ANCAK...

Trudeau, anlaşmazlıklar olsa da birlikte çalışmaları gerektiğini söyleyerek Çinli liderle ortamı yumuşatmaya çalıştı.

Trudeau, "Hatalar olsa bile, özgür, açık ve samimi diyaloğa inanıyoruz ve sahip olmaya devam edeceğiz. Aynı fikirde olmayabiliriz ancak birlikte yapıcı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" sözlerini sarf etti.

Şi, sözünü keserek, "Konuşmadan önce şartları oluşturalım" ifadelerini kullandı ve Trudeau'ya elini uzatarak tokalaştı ve yanından ayrıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63