Başkan Erdoğan Biden ile görüştü! Beyaz Saray'dan flaş F-16 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği İspanya’nın başkenti Madrid'de ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. Beyaz Saray'dan görüşmeye ilişkin açıklama geldi.

30 Haziran 2022 Perşembe 00:45
Başkan Erdoğan Biden ile görüştü! Beyaz Saray'dan flaş F-16 açıklaması

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden'ın Madrid'deki NATO Zirvesi kapsamında ikili bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, iki liderin yakın istişarelerin sürdürülmesi konusunda anlaştıkları vurgulandı.

ANLAŞMA MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Açıklamada, "Başkan Biden, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç ile üçlü muhtıra imzalayarak, bu ülkelerin NATO'ya katılımına davetin önünü açmasını memnuniyetle karşıladı." ifadesine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden'ın Ukrayna'ya desteği de ele aldığına işaret edilen açıklamada, Ukrayna tahılının ihracatının önündeki Rus engelinin aşılmasının önemine de değinildiği aktarıldı.



YAKIN İLETİŞİMİN SÜRDÜRÜLMESİ VURGUSU YAPILDI

Açıklamada, "Liderler, Ege ve Suriye'de istikrarın korunması konusunu da ele alındı. Biden, yapıcı ikili ilişkilerin korunması arzusunu bir kez daha dile getirdi ve iki lider hükümetleri arasında yakın iletişimin sürdürülmesine vurgu yaptı." ifadeleri kullanıldı.

F-16'LARIN SATIŞI

Açıklamada ayıca Biden'ın, Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satılması için Kongre'de gerekli gayreti de göstereceği vurgulandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63