Başkan Erdoğan duyurdu: İki ülke arasında kimlikle seyahat edilebilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Sırbistan İş Forumu'nda konuştu. Başkan Erdoğan "Artık kimlikle Sırbistan’dan Türkiye’ye rahatlıkla seyahat edilebilecek. Türkiye’den de Sırbistan’a kimlikle seyahat edilebilecek." dedi.

07 Eylül 2022 Çarşamba 15:30
Başkan Erdoğan duyurdu: İki ülke arasında kimlikle seyahat edilebilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu yıl Sırbistan'dan ülkemizi ziyaret edecek turist sayısının rekor kırarak ilk kez 300 binin üzerine çıkmasını bekliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Ticaret hacmimiz rekor kırarak 2 milyar dolara yaklaştı. Sırbistan'daki yatırımlarımız son 10 yılda adeta sıçrama yaparak, 1 milyon dolardan 400 milyon dolara çıktı. Sırbistan'daki firmalarımız 1300'ü aştı.

Sırbistan'la karşılıklı turist sayılarımız büyük bir ivmeyle artıyor. Bu yıl Türkiye’yi ziyaret edecek turist sayısının rekor kırarak 300 bine çıkmasını bekliyoruz. Bu sayının Türkiye'den de 150 bin olmasını bekliyoruz.

İşbirliğimizi geliştirecek bir diğer alanda müteahhitliktir. Müteahhitlik firmalarımız önemli projelere imza atıyor. Projelerin 48'inin 2018 ve sonrasında hayata geçirildiğine dikkat çekmek istiyorum. Sırbistan'la önümüzdeki dönemde bu alandaki işbirliğimizi de artıracağımıza inanıyoruz.

KİMLİK İLE SEYAHAT DÖNEMİ BAŞLIYOR

Yeni adımlar atıyoruz. Sırbistan'a kimlikle rahatlıkla seyahat edilebilecek. Artık kimlikle iki ülke arasında seyahat edilebilecek.

Kimlikle seyahat, orman yangınlarıyla mücadele, ileri teknolojiler, medya ve iletişim alanlarda toplam 7 anlaşmayı bugün imzaladık.

 

ayrıntılar geliyor...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63