Başkan Erdoğan yeni müjdeleri duyurdu

Son dakika... Başkan Erdoğan " Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarının cezalarını kaldırıyoruz" dedi.

23 Ocak 2023 Pazartesi 19:30
Başkan Erdoğan yeni müjdeleri duyurdu

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

İnşallah önümüzdeki aylarda enflasyonun hızla yüzde 30'lara düştüğünü de göreceksiniz 

Bu ay itibariyle sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımızın aylık barınma yardımı bütçesini de arttırarak 2 milyar 250 milyon liraya çıkardık.

Uzun yıllardır tartışma konusu olan EYT sorunlarını çözecek düzenlemeyi hazırladık. Meclis sürecini takip ediyoruz.

Vergi Dairesi, Gümrük Müdürlüğü, Belediye gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Bu teklifle kamu borçlarının cezalarını kaldırıyoruz .

(Yükseköğrenim kredisi) Endeks dışındaki borcun da yeniden yapılandırılarak taksitle ödenmesini mümkün hale getiriyoruz.

Sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralamalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz.

Vergi dairelerine 31 Aralık 2022'den önce 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımızın cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz.

Yaklaşık 2,5 milyon sürücünün ceza puanı silinecek ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesi sağlanacak.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63