Başkan Erdoğan'ın 14 mayıs olarak mesajını verdiği seçim tarihine 6'lı masadan ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs olarak sinyalini verdiği seçim tarihe 6'lı masanın ortaklarından farklı tepkiler geldi. CHP kesin dille karşı çıkarken, İYİ Parti'den "Mayıs bizimdir" paylaşımı geldi.

18 Ocak 2023 Çarşamba 16:15
Başkan Erdoğan'ın 14 mayıs olarak mesajını verdiği seçim tarihine 6'lı masadan ilk tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda "Şimdi ‘Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir’ diyerek 2023’te milletimizin desteğine talibiz." diyerek, "Milletimiz 73 yıl sonra 6'lı masaya aynı gün 'yeter' diyecektir." dedi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini açıkladı!Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini açıkladı!

CHP'DEN CEVAP: NASIL ÇIKARTMAK İSTİYORLARSA ÖYLE ÇIKARTACAKLAR

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Millet İttifakı'nın adayının ne zaman açıklayacağına ilişkin, "Biz bir takvim açıkladık. Ayın 30'unda 6'lı masa tekrar bir araya gelecek. Bir sunum gerçekleştirilecek. Ocak ayından sonra da adayı açıklayacaklar" dedi.

Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesiyle ilgili de "Biz kararımızı net olarak açıkladık. 6 Nisan'dan önce olacak her seçime 'Evet deriz' dedik. Şimdi onlar kendileri için bir seçim tarihi belirliyor. Nasıl çıkartmak istiyorlarsa öyle çıkartacaklar" diyerek yanıt verdi.

MERAL AKŞENER: MAYISLAR BİZİMDİR

CHP'nin kesin reddettiği tarihe ilişkin İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in "Mayıslar bizimdir" paylaşımı bu tarihe olumlu bir yaklaşım olarak yorumlandı.

GÜLTEKIN UYSAL: BİZ HAZIRIZ

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal "Erdoğan, 14 Mayıs’ı işaret etmiş; Biz Demokrat Parti olarak buradayız, aynı yerdeyiz, bekleriz!!! Yerli ve milli Şef’e karşı #YeterSözMilletindir diyeceğimiz bir gün olacaktır!" dedi.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63