Bayrakçı; CHP, İyi Parti ve HDP'li bir iktidar için 3 hafta ömür biçti

CNNTürk'te Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi programı konuklarından kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı, CHP ve İyi Parti'nin HDP ile ortak veya destekli kuracakları hükumetin 3 hafta ömrünün olmayacağını söyledi.

06 Ekim 2021 Çarşamba 00:06
Bayrakçı; CHP, İyi Parti ve HDP'li bir iktidar için 3 hafta ömür biçti

Millet İttifakı'nın önde gelen iki partisi CHP ve İyi Parti liderlerinin sürekli gündeme getirdiği parlamenter sistem tartışmalarına değinen Hakan Bayrakçı böyle bir hükumetin yürüme ihtimalinin olmadığını savundu. Bayrakçı, geçmişte CHP'nin Bahçeli'ye Başbakanlık teklifi ile gittiğini buna rağmen Bahçeli'nin HDP'nin destek olacağı gerekçesiyle teklifi reddetmesinden dolayı eleştirildiğini hatırlatarak "Bugün Bahçeli'nin verdiği kararın ne kadar yerinde olduğu bir gerçektir." dedi. 

Bayrakçı, CHP ve İyi Parti'nin birlikte  dışardan HDP'nin desteği ile veya katılımı ile kuracağı bir hükumetin güvenoyu alabileceğini ancak hükumet ortaklarından birinin Kuzey Urak veya PYD'nin olduğu bölgeye yönelik bir operasyon talebinin HDP tarafından reddedileceğini söyledi.

Bayrakçı "Oysa bugün Amerika Türkiye'nin sınırında PKK ve PYD kanalı ile bir Kürt devleti kurma hedefinde. AK Parti'yi bırakalım Türkiye'deki hiçbir iktidar buna tavırsız kalamaz. Devlet de vatandaş bunun hesabını sorar" dedi. O bölgeye yönelik bir operasyon kararına ise HDP'nin hiçbir şekilde onay vermesi beklenmez. Bu yüzden kuracakları hükumet de 3 hafta içinde biter" dedi. 

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63