Biden’dan Türkiye-İsveç-Finlandiya ortak memorandumuna ilişkin açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye-İsveç-Finlandiya-NATO dörtlü görüşmesine ilişkin, "Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya davetine yönelik kritik bir adım ve zirveye harika bir başlangıç” dedi.

29 Haziran 2022 Çarşamba 00:15
Biden’dan Türkiye-İsveç-Finlandiya ortak memorandumuna ilişkin açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, İspanya’nın başkenti Madrid’de Türkiye-İsveç-Finlandiya-NATO dörtlü görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

“Varılan memorandum nedeniyle Türkiye, İsveç ve Finlandiya’yı kutluyorum” diyen Biden, “NATO’yu güçlendirecek ve müşterek güvenliğimizi destekleyecek Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya davetine yönelik kritik bir adım ve zirveye harika bir başlangıç” dedi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan üçlü memorandum sonrası değerlendirmede bulundu.

Flake, "İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğine izin verilmesi ve Türkiye’nin güvenlik endişelerinin karşılanmasından çok memnunuz. Yarınki Biden-Erdoğan görüşmesi anlamlı bir ikili görüşme olacak" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63