Biden'ın ofisinden çıkanlar ABD'yi şoke etti! Tartışmalar büyüyor! 3 ülke iddiası...

ABD, Biden'ın ofisinden çıkan belgeleri konuşuyor. ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, Joe Biden'ın eski ofisinde Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemden kalma "gizli belgeler" bulunmasına tepki gösterdi ve çağrıda bulundu.

10 Ocak 2023 Salı 23:15
Biden'ın ofisinden çıkanlar ABD'yi şoke etti! Tartışmalar büyüyor! 3 ülke iddiası...

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Pennsylvania Üniversitesi'nin Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezi'nde fahri profesör olarak görev yaptığı sırada başkent Washington DC’de kullandığı ofisinde Başkan Yardımcılığı döneminden kalma “gizli belgeler” bulunmuştu.

TRUMP'TAN FBI'YA BASKIN ÇAĞRISI

Gizli belgelerin bulunmasının ardından eski Başkanı Donald Trump, kendine ait sosyal medya sitesi TruthSocial'da yaptığı paylaşım ile olaya tepki gösterdi.

Trump, “FBI, Joe Biden'ın birçok evine, hatta belki de Beyaz Saray'a ne zaman baskın düzenleyecek? Bu belgelerin gizliliği kesinlikle kaldırılmadı" dedi.



BIDEN'IN OFİSİNDEN ÇIKAN GİZLİ BELGELER

Biden'ın danışmanlarından Richard Sauber, dün, Biden'ın Penn Biden Merkezi'ndeki kişisel ofisinde, başkan yardımcılığı görevi sırasından kalan bazı "gizli bilgiler içeren az sayıda belgenin" bulunduğunu söylemişti.

Belgelerin 2 Kasım 2022'de, "kilitli bir dolapta" bulunduğunu söyleyen Sauber, belgeler bulunur bulunmaz Biden'ın kişisel avukatlarının, Beyaz Saray ve devletin ulusal arşivlerle ilgili kurumlarıyla iletişime geçtiğini kaydetmişti.

BELGELER İNCELEMEYE ALINDI

Beyaz Saray yetkilileri, Adalet Bakanlığının söz konusu belgeleri incelemeye aldığını duyurmuştu.

Biden, FBI ajanlarının 8 Ağustos 2022'de Trump'ın Palm Beach'teki Mar-a-Lago malikanesinde yaptıkları aramada gizli belgelerin bulunması üzerine, "Biri nasıl bu kadar sorumsuz olabilir?" yorumunu yapmıştı.



İRAN, İNGİLTERE UKRAYNA İDDİASI

CNN'in "konuya yakın bir kaynağa" dayandırdığı haberinde, Biden'ın Washington'daki düşünce kuruluşu Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezindeki ofisinden çıkan gizli belgeler arasında, Ukrayna, İran ve İngiltere gibi konuların da yer aldığı istihbarat ve brifing notlarının bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Belgelerin, gizlilik statüsü kaldırılmış dokümanların da yer aldığı 4 kadar kutunun içinde bulunduğu belirtilen haberde, söz konusu belgelerin 2013-2016 yıllarını kapsadığı kaydedildi.

Haberde, Biden'ın kişisel avukatının, Pensilvanya Üniversitesi'ndeki işinin bir parçası olarak kullandığı ofisini kapatırken üzerinde "şahsi" yazan bir dosya gördüğü, bunu açınca da "gizli belgelerle" karşılaştığı ifade edildi.

Kaynağa göre, Biden'ın ekibi derhal Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi'ni (NARA) arayarak ilgili belgeleri, bu kuruma "dikkatlice" teslim etti.

Söz konusu ofiste bulunan kutuların ekseriyetinde, Biden'ın hayatını kaybeden oğlu Beau Biden'ın cenaze işlemleri ve taziye mektupları dahil çok sayıda kişisel materyallerin de yer aldığı belirtiliyor.

TRUMP'IN MALİKANESİNDE GİZLİ BELGELER ÇIKMIŞTI

Trump'ın Florida eyaletinde yer alan Palm Beach'teki Mar-a-Lago malikanesinde 8 Ağustos 2022'de FBI tarafından yapılan aramada çok sayıda gizli belge bulunmuştu.

Trump, hakkında Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma açılmıştı.

TARTIŞMALAR BÜYÜYOR

ABD'de Başkan Joe Biden'ın kişisel ofisinde, eski başkan Barack Obama dönemindeki başkan yardımcılığı görevinden kalma "gizli belgelerin" bulunmasının yankıları sürüyor.

ABD Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisindeki Cumhuriyetçi ve Demokrat milletvekilleri, düzenledikleri basın toplantılarında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhuriyetçi milletvekilleri, Biden'ın Washington'daki Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezindeki ofisinde devlete ait "gizli belgeler" bulunmasına tepki gösterdi.

Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçilerin çoğunluk lideri Steve Scalise, "Görünüşe göre o zaman başkan yardımcısı olan Biden, gizli belgeleri almış ve yıllarca kendine saklamış. Bu gizli belgeler kendisindeyken de eski Başkan Donald Trump'ı gizli belgeler bulundurduğu gerekçesiyle eleştirmişti." dedi.

Basının, Trump'ın evinden gizli belgeler çıktığında ona sorduklarına benzer soruları neden Biden'a yöneltmediğini merak ettiğini dile getiren Scalise, gizli belgelerin "gizlilik" statüsünü değiştirecek olan kişinin anayasal olarak başkan yardımcısı değil, yalnızca ABD Başkanı olduğunu söyledi.

Aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Cumhuriyetçi milletvekili Marjorie Taylor-Greene ise Biden'a azil soruşturması açılması gerektiğini savunarak, Başkan'ın "ciddi bir suç" işlediğini öne sürdü.

BIDEN'A DESTEK

Diğer taraftan Demokrat milletvekili Pete Aguilar, Biden'ın, ofisinden çıkan belgeleri derhal Ulusal Arşivler Dairesi ve ilgili makamlara bildirdiğini belirterek, Başkan Biden'ın "yapması gereken şeyi yaptığını" vurguladı.

Eski Başkan Trump'ın konutunda 320 kadar belge bulunduğunda Cumhuriyetçilerin bunu önemsemeyip şu an eleştirilerde bulunmalarının "iki yüzlülük" olduğunu söyleyen Aguilar, Biden'ı desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Aguilar, 2 Kasım 2022'de bulunan belgelerin neden ara seçimlerden sonra ve yeni gündeme geldiğine ilişkin ise istişare içinde bu sürecin Ulusal Arşivler ve ilgili makamlarla birlikte yürütüldüğünü kaydetti.

Kuzey Amerika Liderler Zirvesi için Meksika'nın başkenti Mexico City'de bulunan Başkan Biden ise konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63