Biden'ın 'Türkiye'ye F-16'ları vermeliyiz' çıkışından rahatsız oldular: Adeta şok olduk

Yunan lobisine de hizmet eden ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Gus Bilirakis ve Nicole Malliotakis, Joe Biden'ın Türkiye'ye F-16'ların verilmesini destekleyeceğini açıklamasına tepki gösterdi.

01 Temmuz 2022 Cuma 14:00
Biden'ın 'Türkiye'ye F-16'ları vermeliyiz' çıkışından rahatsız oldular: Adeta şok olduk

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası, Türkiye'ye F-16 satışına sıcak baktığını ve Kongre'de onaylanması için Washington'a iner inmez çalışma yapacağını söyledi:

"Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor. Varolanları da modernize etmemiz gerekiyor. Bunu yapmamak çıkarlarımıza aykırı. Biz onlara F-16 satmalıyız. Bu konuda Kongre'den onay alabileceğimizi düşünüyorum."

Biden: Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyorBiden: Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor

Celeste Wallander: Türkiye'ye F-16 satılmasını destekliyoruzCeleste Wallander: Türkiye'ye F-16 satılmasını destekliyoruz

BİDEN'IN AÇIKLAMALARI YUNAN LOBİSİNİ RAHATSIZ ETTİ

Yunan lobisinin önemli figürlerinden olan ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Gus Bilirakis ve Nicole Malliotakis, Biden'ın sözlerine yazılı açıklamayla yanıt verdi.

Gus Bilirakis (solda) ve Nicole Malliotakis (sağda)

"F-16'LARIN VERİLMESİNİ DESTEKLEDİĞİNİZİ DUYMAK ŞOK EDİCİ"

Yapılan açıklamada, "Geçen ay Washington'a gelen Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ziyaretinde Türkiye'nin saldırılarından doğrudan endişe ettiğini söylemesinden sonra Başkan Biden'ın Türkiye'ye F-16 savaş uçağı ve modernleştirme kiti satılmasını desteklediğini duymak şok edici oldu" denildi.

Senatörler açıklamada, böyle bir satışa karşı olduklarını ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde de buna karşı olduklarını dile getireceklerini belirtti.

ABD'de Biden yönetimine skandal Erdoğan ve F-16 mektubuABD'li vekillerden Biden yönetimine Erdoğan ve F-16 mektubu

'Türkiye'ye F-35'ler gibi F-16'lar da satılmasın' mektubu'Türkiye'ye F-35'ler gibi F-16'lar da satılmasın' mektubu

TÜRKİYE ALEYHİNE ÇALIŞIYOR

Gus Bilirakis adlı milletveklili, daha önce de Türkiye'ye F-16 ve F-35 savaş uçaklarının verilmemesi için lobi çalışmalarına katılmış, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'e hitaben gönderilen ve "Türkiye'nin yeni F-16'lar ve modernizasyon kitleri talebini reddetmenizi ve Erdoğan rejimini sorumlu tutmak için derhal harekete geçmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz" ifadelerinin yer aldığı mektubun Kongre üyelerine ulaşmasına öncülük etmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63