Birileri yine piyasada fena oynadı! Yeni kripto para HE Coin'de büyük vurgun iddiası

Kripto para piyasalarına yönelik artan yatırımcı ilgisi dolandırıcıların da gözünden kaçmıyor. Bunu fırsata çevirmek isteyen dolandırıcılar, yatırımcıların bilgisizliğinden ve kısa sürede zengin olma hayallerinden yararlanarak büyük vurgunlar yapıyor

23 Kasım 2021 Salı 12:05
Birileri yine piyasada fena oynadı! Yeni kripto para HE Coin'de büyük vurgun iddiası

Bu yönde son vurgun iddiası ise yeni kripto para birimi HE Coin üzerinden ortaya atıldı. Hiçbir borsada listelenmeyen ve sadece kendi uygulaması üzerinden alınıp satılabilen coin, kilitlerin açılmasına kısa süre kala yüzde 622881 oranında düşüş yaşadı. 100$’lık bir yatırım yapan kullanıcının parası 0.50$’a kadar düşerken, insanlar sosyal medyadan sitemlerini dile getirdi.

Kripto para dünyasına olan ilgi her geçen gün artarken sektörün henüz tamamen olgunlaşmamış olması, bazı kötü amaçlı kişilerin de ortaya çıkmasına neden oluyor.

Son zamanlarda bu alandaki dolandırıcılık olaylarındaki artış dikkat çekerken söz konusu vakalara ise bir yenisi daha eklendi.

İnternet sitesinde “Bir kripto para tamamen kendi topluluğu tarafından yönetilseydi ne olurdu?” vizyonuyla yola çıktığı belirtilen HE Coin Network isimli yeni proje üzerinden büyük vurgun yapıldığı iddia edildi.

KİLİTLER AÇILMADAN ÇAKILDI

Kendi uygulaması üzerinden ön satış yapan proje bu fonların 22 Kasım tarihine kadar kilitli kalacağını ve bugün satış için açılacağını duyurmuştu. Hiçbir borsada listelenmeyen ve sadece kendi uygulaması üzerinden alınıp satılabilen coin, kilitlerin açılmasına kısa süre kala yüzde 622881 oranında düşüş yaşadı.

Ön satışta ortalama 100$’lık bir yatırım yapan kullanıcının parası 0.50$’a kadar düşerken, insanlar sosyal medyadan sitemlerini dile getirdi.

REKLAMINI YAPAN FENOMENLERE TEPKİ YAĞDI

Dolandırıldıklarını iddia eden yatırımcılar, haklarını hukuk önünde aramaya devam edeceklerini ifade ederken, projeyi araştırmadan reklamını yapan fenomenlere de tepki gösterdiler.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63