Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu: Kılıçdaroğlu'ndan ilginç yurt vaadi!

CHP'den ilginç bir çıkış daha geldi. Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası binasını yurt yapacağını söyledi. Ancak unuttuğu bir şey var: CHP'li İBB yönetimi 2 binden fazla öğrencinin barınacağı yurt projelerine 2,5 yıldır çivi bile çıkmadı.

06 Ekim 2021 Çarşamba 18:56
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu: Kılıçdaroğlu'ndan ilginç yurt vaadi!

Haber7 - Detay

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde Merkez Bankası için İstanbul'da yapılan binayı öğrenci yurduna dönüştüreceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "72 katlı bina yapmışlar. Finans merkezi yapacaklar. Orayı öğrenci yurdu yapacağım, Merkez Bankası burada kalacak" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun çıkışı tuhaf bulundu. Çünkü CHP yönetimindeki İBB göreve geldiğinden beri öğrenci yurtları için elle tutulur bir adım atmıyor. Örneğin, Bağcılar'da Kadir Topbaş döneminde inşasına başlanan ve yüzde 70'i tamamlanan öğrenci yurdu CHP'li İBB tarafından askıya alındı.

Öğrenci burslarını iptal ettiren CHP'den yurt provokasyonu!Öğrenci burslarını iptal ettiren CHP'den yurt provokasyonu!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bana devredin 6 ayda bitireyim" dese de İBB yönetimi bu teklife de yanaşmadı. Merkez Bankası binasına göz diken CHP, Küçükçekmece ve Bağcılar'da 2 binden fazla öğrencinin kalabileceği iki yurdun projesini durdurdu. 

 İmamoğlu CHP'nin iptal ettirdiği bursu öğrencilere vaat etti İmamoğlu, CHP'nin iptal ettirdiği bursu öğrencilere vaat etti

CHP'Lİ BELEDİYE YURT PROJESİNE 2,5 YILDIR ÇİVİ BİLE ÇAKMADI!

Küçükçekmece Atakent Mahallesi Gençlik Merkezi ve Yurt Projesi'nin yapımına 2018 yılında başlandı. İnşaatın yaklaşık yüzde 40'ı tamamlandı. Tamamlanınca toplamda bin 875 öğrenciye barınma hizmeti verecek yurdun projesi CHP'li İBB yönetimi tarafından durduruldu. 

Sözleşmeye göre şimdiye kadar çoktan tamamlanıp açılması planlanan yurt inşaatına 2,5 yıldır bir çivi bile çakılmadı. 

CHP'li belediyenin yarım bıraktığı Küçükçekmece Atakent Mahallesi Gençlik Merkezi ve Yurt Projesi alanı.

AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Recep Şencan "Yurtlara ilişkin son günlerde algı operasyonları yapılıyor. Yurt projesi CHP yönetimi tarafından 2 yıl 3 aydır bekletiliyor. Atakent'te AK Parti döneminde İBB tarafından projelendirilen, 2017 yılında ihalesi yapılan ve 2018 yılında yapımına başlanılan bin 875 kişilik bir öğrenci yurdu var. İçinde kütüphane ve spor salonlarının da bulunduğu bu proje tam da 2 yıl 3 aydır CHP'li İBB yönetimi tarafından yarım bırakılmış halde bekletiliyor. Son günlerdeki yurt polemiğinin ardından da algı operasyonuyla gençleri kışkırtmaya çalışıyorlar. Polemiği bıraksınlar yurdu planladığı gibi bitirsinler. İBB yapamıyorsa projeyi devretsin, Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız seve seve tamamlar" diye konuştu.

Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu da duruma tepki göstermişti. Göksu, "CHP'li İBB yönetimi bir taraftan AK Parti döneminde yapılan yurtları kendileri yapmış gibi gösterirken, diğer yandan 2018'de yapımına başlanan Küçükçekmece'de bin 875, Bağcılar'da ise 344 öğrenci kapasiteli öğrenci yurtlarının inşaatlarını 2,5 yıldır durdurdu" ifadelerini kullanmıştı.

BAĞCILAR'DA DA DURUM FARKLI DEĞİL

İBB Bağcılar Yenimahalle Gençlik Merkezi Projesi'nde de durum farklı değil. Eğitim sınıfları, sosyal aktivite ve spor alanlarıyla pek çok branşta gençlere hizmet vermesi planlanan kompleksin 344 öğrenci kapasiteli yurdu da yer alıyordu. AK Partili İBB döneminde projenin yüzde 75'i tamamlandı. 

CHP'li İBB projeyi durdurdu. Geçtiğimiz 2,5 yıl içinde burada da tek çivi çakılmadı. 

CHP'nin yarım bıraktığı İBB Bağcılar Yenimahalle Gençlik Merkezi Projesi alanı.

ÇAĞIRICI: BANA DEVRETSİNLER 6 AYDA BİTİREYİM

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, bitmeyen projeyle ilgili şu açıklamayı yapmıştı: 

Yurt olaylarında yapılan propagandalarda, eylemlerde ne kadarının öğrenci olduğunu ne kadarının yurda müracaat ettiğini herkes çok iyi biliyor. Yurt ihtiyacı olup da Bağcılar Belediyesi olarak bize müracaat eden hiçbir öğrencimizi geri çevirmediğimizi söylemek istiyorum. İhtiyaçların tamamını karşılıyoruz. Üniversite öğrencilerinin yurt problemini dile getirenler bitme noktasına yaklaşmış bir projeyi durdurdular. 344 kişi kapasiteli öğrenci yurduna 2,5 yıldır çivi çakılmadı. Eser çürümeye terk edildi.

İBB Bağcılar Yenimahalle Gençlik Merkezi Projesi bittiğinde böyle görünecekti.

Bana devredin diyorum devretmiyorlar. Bana devretsinler 6 ayda bitiririm. Bağcılar'la alakalı ben bugüne kadar şu mecliste veya herhangi bir ortamda büyükşehrin Bağcılar’la ilgili bu konularla ilgili bir şeyler yapar diye bekledim. Bakın 2,5 yıl oldu. İller Bankası payıyla Bağcılar’ın her ay 15 milyonu Bağcılar’a yatırım yapsın diye Büyükşehir'e gidiyor. 2,5 yıldır Bağcılar’a yapılanı ben burada duymak istiyorum.”

 

CHP'li Özkoç'un yurt propagandasına Bakan Kasapoğlu'nun yanıtı gündem olmuştu...

KASAPOĞLU SON DURUMU KANAL7'DE AÇIKLAMIŞTI

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında yurtlarla ilgili son gelişmeleri aktaran Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Türkiye'nin yerleştirme oranlarında Avrupa lideri olduğunu söylemişti. Kasapoğlu, yurt projelerini de anlatmıştı.

Son dakika haberi: Bakan Kasapoğlu'ndan yurt açıklamasıSon dakika haberi: Bakan Kasapoğlu'ndan yurt açıklaması

AK PARTİ DÖNEMİNDE YURTLARA YAPILAN YATIRIMLAR 

  • Türkiye'de 190 olan yurt sayısı 774'e, 182 bin olan yatak kapasitesi de 719 bine yükseldi.
     
  • Ayrıca özel yurtlar da 300 binin üzerinde yatak kapasitesine ulaştı.
     
  • Öğrenci yurtları 81 ilin tamamına yaygınlaştırıldı. Öte yandan KKTC’de öğrencilere yurt hizmeti veriliyor.
     
  • Bu yıl yapılan yurt başvuruları, kurum tarihinin en yüksek rakamına ulaşarak 624 bine yükseldi. 430 bini aşkın öğrenci yurtlara yerleşti. Böylece talebin yüzde 70’i karşılanmış oldu. Yedek listelerden yerleştirmeler devam edecek.
     
  • Halihazırda Türkiye genelinde toplamda 110 binin üzerinde yatak kapasitesine yeni yurt projeleri de hızla devam ediyor.
     
  • CHP döneminde 30-40 kişilik koğuş tipindeki yurtlar; 2 kişilik, 3-4 kişilik bazalı, banyosu tuvaleti içinde konforlu modern yurtlara dönüştü.
     
  • Yurtlarda kalan öğrencilere 2002 yılı öncesinde aylık 9 lira beslenme yardımı veriliyordu. Şimdi 570 lira beslenme yardımı veriliyor.
     
  • Öğrenci bursu 45 liraydı. Şimdi 650 liraya yükseldi.
     
  • Kredi/Burs verilen öğrenci sayısı 451 bin 550’ydi, şimdi 1,5 milyona ulaştı.
KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63