Bukele'nin ziyaretinde gündem Türk İHA'ları: Almak istiyorlar!

El Salvador Devlet Başkanı Bukele'nin ziyaretinde iki ülke arasında yapılan anlaşmalar arasında Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması da yer alıyor. Bukele Türk İHA’larıyla ilgilendiklerini belirtirken, TUSAŞ'ın da ziyaret edileceği açıklandı.

21 Ocak 2022 Cuma 14:45
Bukele'nin ziyaretinde gündem Türk İHA'ları: Almak istiyorlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele’nin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde baş başa yaptıkları görüşme ve heyetlerin bir araya gelmesinin ardından çeşitli anlaşmalara imza atıldı. Atılan imzalar arasında en dikkat çekenlerden biri ise Savunma Sanayii Başkanlığı ile El Salvador Dışişleri Bakanlığı arasında yapılan Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması oldu.

Bukele'nin Türkiye ziyareti sırasında heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi.

TÜRK İHA'LARI İLE İLGİLENİYOR

El Salvador Devlet Başkanı Bukele’nin yarın Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’yi (TUSAŞ) ziyaret edeceğini bildiren Erdoğan, ziyaretin Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki çalışmalarının yerinde görülmesi ve atılacak müşterek adımlar açısından ele alınmasının önemine işaret etti.

İLK KEZ AMERİKA KITASINA GİDİYOR

Son dönemde dünyanın gözünün üzerinde olduğu Türk SİHA'ları, Orta Amerika yolcusu. Hem fiyat hem de performans açısından rakipsiz olarak görülen Türk SİHA'ları, El Salvador'un da dikkatini çekti. Daha önce pek çok ihracat gerçekleştiren Türk insansız hava araçları, bu satışın gerçekleşmesi durumunda ilk kez Amerika kıtasına gönderilmiş olacak.

Türk firmalarıyla liman, insansız hava aracı başta olmak üzere savunma sanayi ekipmanları, havacılık malzemeleri, hidrotermal tesis gibi alanlarda imzalanan veya imzalanmaya yakın olan anlaşmaların olduğunu aktaran Bukele, “Bunlar başlangıç. Yarın başka şirketlerle de görüşeceğiz. Bütün bu şirketlerle görüştükten sonra başka şirketlerle de görüşeceğiz. Belki El Salvador’un ilk uydusu bir Türk teknolojisi sayesinde olacak. Yani yapılacak çok şey var. Göreceğimiz çok şey var. Bu, El Salvador gibi küçük bir ülke için çok büyük bir başlangıç.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63