Bürokratları tehdit eden Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'na verdiği talimatı itiraf etti

Bürokratların talimatla çalıştığını söyleyerek tehdit eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın faiz kararını eleştirirken, "Yapılması gerekeni söyledik, uygun olmayan karar aldı" dedi. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması kendisiyle çelişti.

23 Ekim 2021 Cumartesi 12:49
Bürokratları tehdit eden Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'na verdiği talimatı itiraf etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin konuştu. Cumhuriyet Gazetesi'nden Erdem Sevgi'ye konuşan Kılıçdaroğlu'nun daha önce yaptığı açıklamalarla çelişen ifadeler kullanması dikkat çekti. 

Kılıçdaroğlu'nu savunmak isteyen Sözcü işleri daha da karıştırdı: Algı ellerinde patladı!Kılıçdaroğlu'nu savunmak isteyen Sözcü işleri daha da karıştırdı: Algı ellerinde patladı!

TALİMAT VERDİĞİNİ İTİRAF ETTİ!

Merkez Bankası Başkanı'na "talimat" verdiğini açıkça itiraf eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

“Gittik. Merkez Bankası kararlarının iktisadın gereklerine uygun şekilde alınması gerektiğini söyledik. Fakat Merkez Bankası Başkanı uygun olmayan bir karar aldı."

Günlerdir bürokratları hedef alan Kılıçdaroğlu, tehdit dolu açıklamalar yapmıştı. Kılıçdaroğlu daha sonra yaptığı açıklamalarda bürokratları tehdit ettiğini de kabul etmiş ve bürokraside çalışanların şereflerine dil uzatmıştı.

TOPLANTIDA DA TEHDİDE DEVAM ETTİ

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun Kavcıoğlu'yla görüşmesinde, "Kararlarınızı alırken Cumhurbaşkanı’ndan talimat almayın, sorumluluk altına girersiniz" diyerek tehdidini sürdürdüğü belirtildi. 

Kılıçdaroğlu: Evet bürokratları tehdit ettimKılıçdaroğlu: Evet bürokratları tehdit ettim

Merkez Bankası'nın faizi 2 puan düşürme kararından sonra da açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Ülkenin şerefli bürokratlarına seslendim; bir de tabii ki şahsın bürokratları var. Onların ne olduğu bugün daha da aşikar oldu" demişti.

KÜSTAH ÇAĞRIYI YAPAN BÜYÜKELÇİLERİ SAVUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Osman Kavala için çağrı yapan büyükelçilere gösterdiği tepkiye ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, "Sorumluluk makamındaki birinin asla yapmaması gereken bir şeydi" dedi.

Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan 10 ülkenin Osman Kavala çağrısına destekAkşener ve Kılıçdaroğlu'ndan 10 ülkenin Osman Kavala çağrısına destek

Erdoğan, 10 büyükelçiyle ilgili Dışişleri Bakanı'na talimat verdiğini belirterek, "Bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz" ifadelerini kullanmıştı. 

Kılıçdaroğlu: Partimiz defalarca kapatıldıKılıçdaroğlu: Partimiz defalarca kapatıldı

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63