Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Ülke TV'de soruları cevapladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Ülke TV ekranlarında yayınlanan 'Başkanlar Konuşuyor' programında Eda Özdemir'in sorularını cevapladı.

09 Ekim 2021 Cumartesi 11:07
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Ülke TV'de soruları cevapladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Ülke TV ekranlarında yayınlanan ve Eda Özdemir'in sunuculuğunu yaptığı 'Başkanlar Konuşuyor' programında soruları cevapladı.

Alinur Aktaş'ın konuşmasından satır başları;

BURSA'YI HEM YAPARAK HEM YIKARAK GÜZELLEŞTİRİYORUZ

Bursa'yı hem yaparak hem yıkarak güzelleştiriyoruz. Elimizde sihirli değnek yok ama Bursalı vatandaşlarımızı mutlu etmeye çalışıyoruz. Yıkılan stadyumun yerine Millet Bahçesi yaparak vatandaşları memnun etmeye çalıştık. Herkes buraya Avm dikecekler diye düşünse de biz yeşili korumaya çalıştık. İlk amacımız insanların yeşil içinde rahat yaşamasını sağlamak.

BURSA DEPREME HAZIR MI?

Türkiye'de deprem planlaması yapan 3 ilden biriyiz. Hızlı gelişmenin getirdiği dönüşümler var. 3 katlı binayı yıkıp yerine 13 katlı bina yapıp rant oluşturmayı planlamıyoruz. Vatandaşı düşünüyoruz, önemsiyoruz. Planlama aşamasında olan 3-4 ayrı noktamız var. Deprem bir gerçek. İzmir ve Elazığ depremiyle tekrar bir irkildik ama sonra unutuldu. Biz deprem bilincinde olan bir milletiz.

'BİZDE İTİLEN OTOBÜS GÖREMEZSİNİZ'

Her büyükşehirin en önemli sorunu ulaşım. Ulaşım aslında bir şehirde her işin sonucu oluyor. Bursa'da şehrin yüzde 70'i merkezde yaşıyor. Bu da ulaşım konusunda ne kadar yoğun olabileceğini gösteriyor. Bu konuda bizim raylı sistemlerimiz, otobüslerimiz, deniz ulaşımımız var. Biz Avrupa'daki en genç filolardan bir tanesine sahibiz. 773 tane araç değiştirdik.

Bizde itilen otobüsler, yolda arıza yapmış, kenara çekilmiş araçlar, yolcular aşağı inmiş yeni otobüs bekliyor gibi manzaralar göremezsiniz. Kul yapısı muhakkak sıkıntılar olabilir ama ciddi masraf yaparak bunun önüne geçiyoruz.

2022 BURSA'DA ULAŞIM YILI OLACAK

Toplu taşımada nüfus bazında Türkiye'nin en iyisiyiz. Günlük 1 milyon kişi taşıma kapasitemiz var. Göreve geldiğimizde 1,75 olan öğrenci ücretini önce 1,35 düşürdük ardından geçen zamanda son zamda 1,50 TL. Bu rakamla 5 büyükşehirden en ucuz öğrenci ücreti bizde. Pandemi döneminde ulaşımı rahatlatmak adına 3,5 dakika olan metro sefer aralığını 2 dakikaya düşürdük. Bursa'nın nüfusu her yıl 50 bin artarken motorlu araçların sayısı 65 bin artıyor. Bu hızlı artışa rağmen hayatın sağlıklı şekilde devam etmesi için çalışıyoruz.

ÖĞRENCİLERİN YURT SORUNU

Bursa'da nüfusun yüzde 30'u 18-30 yaş arası kişilerden oluşuyor. Buna bağlı olarak genç bir nüfusa sahip olduğumuz için gençler konusu çok önemli. Zaten biz bir sanayi şehriyiz ve buna yatırım yapmamız için gençlerle ilgili projeler geliştiriyoruz. Gençler için projeler, kütüphaneler, atölyeler yapıyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kulubü bu noktada ne yapılabilir sorusunun cevabını veriyor. Avrupa'da en fazla kamu yurdu Türkiye'de bulunuyor. Bursa'da ise geçen yıl ve bu yıl eklenen yurt sayısıyla 7 bin öğrenciye daha ulaşmış bulunuyoruz. Bursa'ya üniversite okumak için gelen ve yurt sıkıntısı çeken öğrencilere ALO 153'ü arayarak Gençlik ve Spor Daire başkanlığına başvurun dedik. Başvuran 600 küsür öğrenciyi ne kadar kalacağına göre misafirhanelere yerleştirdik. Burada ben bizzat belediye başkanı olarak değil bir abi olarak gençlerle toplanarak dertlerini isteklerini dinledim. Ben biliyorum ki birçok Ak Partili belediye başkanı arkadaşım da aynısını yaptı. 

YERLİ OTOMOBİİN ADRESİ BURSA

Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Otomobil Girişim Grubu'na ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza bir kez daha bu konuda teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Yerli otomobil hayali Türkiye'nin 60 yıllık hayaliydi ve Bursa'da gerçekleşiyor. 2022 yılının son çeyreğinde piyasaya sürülecek elektrikli, çevre ve yeşil dostu yerli otomobillerimizi Avrupa'da ve Türkiye'nin her şehrinde göreceğiz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63