‘Büyük Ermenistan' projesinin savunucuları HDP Kongresinde ağırlandı

"Gençlik Apo'nun fedaisidir" sloganlarının atıldığı ve hakkında soruşturma başlatılan Diyarbakır HDP Gençlik Kolları Kongresi'nde ‘Büyük Ermenistan' projesinin savunucusu Taşnak Partisi'nden yetkililerin de ağırlandığı ortaya çıktı.

30 Aralık 2021 Perşembe 12:15
‘Büyük Ermenistan' projesinin savunucuları HDP Kongresinde ağırlandı

Terör örgütü propagandasına dönüşen kongreye gelen Taşnak-Sütyun'un gençlik kollarından Tigran Çandoyan, Kevork Gazelyan ve Nigol Agbalyan'ın, HDP Eş Başkanı Mithat Sancar'la samimi kareleri paylaşıldı.

Tigran Çandoyan

Eş Genel Başkan Mithat Sancar ve HDP'lilerle samimi fotoğraflar çektiren ARF'lileri, Türk kamuoyu yakından tanıyor. 

HDP'den CHP'ye net mesaj: Öyle tek başlarına çok bir şey yapmalarına fırsat vermeyeceğizHDP'den CHP'ye net mesaj: Öyle tek başlarına çok bir şey yapmalarına fırsat vermeyeceğiz

ARF DAĞLIK KARABAĞ'IN BAŞKENTİNİN KARS OLMASI ÇAĞRISI YAPMIŞTI

'Katliamcı Taşnak Partisi' olarak da bilinen ARF'nin lideri Hovhannisyan, 2011 yılında yaptığı bir açıklamada Dağlık Karabağ'ın başkentinin Kars olması çağrısı yapmıştı.

HDP TAŞNAK'LA OMUZ OMUZA

"Büyük Ermenistan" projesinin peşinde koşan Taşnak Partisi'nin Gençlik Kolları üyelerinin katılıdğı HDP Gençlik Kolları toplantısının görüntülerini Ermenistan'da İngilizce yayın organı The Armenian Weekly'nin Genel Yayın Yönetmeni Rupen Canbazyan yayınladı.

ARF sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar ve parti sözcüsü Ebru Günay ile Ermeni katılımcıların samimi fotoğrafları yer aldı. ARF'li katılımcılar, kongrede Kürtçe yaptığı konuşmada Türkiye'ye yönelik hadsiz sözler sarf etti.

Ermeni terör örgütleri tarafından şehit edilen başkonsoloslar anıldıErmeni terör örgütleri tarafından şehit edilen başkonsoloslar anıldı

ÖRGÜT 1983'TE LİZBON BÜYÜKELÇİLİĞİNE SALDIRMIŞTI

Ermenistan'ın en köklü iki siyasi partisinden birisi olan Taşnak Partisi, II. Abdülhamid'e karşı gerçekleştirilen ve başarısızlıkla sonuçlanan 1905 suikastı girişimini ve 1915'te Van Ermeni ayaklanmalarını planlayan örgüt olmasıyla da tanınıyor. ARF üyesi 5 kişi 1983 tarihinde Türkiye'nin Lizbon Büyükelçiliği'ne saldırmış, Maslahatgüzar Yurtsev Mıhçıoğlu'nun eşi Cahide Mıhçıoğlu hayatını kaybetmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63