Büyük ses getirdi! Çin'de Türkiye şaşkınlığı

Yerli ve milli savunma sanayi ürünlerine ilgi artıyor. Çin’in önde gelen gazetelerinden People's Daily, Milli Muharip Uçak'a geniş yer verdi.

10 Ocak 2023 Salı 18:00
Büyük ses getirdi! Çin'de Türkiye şaşkınlığı

Türk savunma sanayii yurt dışında ses getiriyor.Bu kez Çin basını, Türkiye’nin yeni nesil savaş uçağı projesini kaleme aldı.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden People's Daily, "Türkiye’nin beşinci nesil savaş uçağı görücüye çıktı" başlığını attı.



Haberde, Türkiye'nin hızla gelişen hava gücünden övgüyle bahsedilerek, yeni nesil savaş uçağının emsallerinden çok daha önde olduğu yazıldı.

BENZERLERİNİN ÇOK ÜSTÜNDE!

Orta ve kısa menzilli havadan havaya füze taşıyabilen uçak, Güney Kore ve Hindistan’ın geliştirdiği benzer nitelikteki uçaklardan üstün bulundu.

Makalede Türkiye’nin insansız hava araçlarına da yer verildi.

"Türkiye beşinci nesil savaş uçağı ve SİHA kombinasyonuyla hem insanlı hem de insansız bir hava muharebe sistemi oluşturmayı istiyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63